ΕΛΛΑΔΑ

Αποκλειστικό: Ντοκουμέντα από τη δράση της «καμόρα» των Ρομά-Πώς το Τ.Α. Ραφήνας έβγαλε «λαβράκι»

Αποκλειστικό: Ντοκουμέντα από τη δράση της «καμόρα» των Ρομά-Πώς το Τ.Α. Ραφήνας έβγαλε «λαβράκι»

Φωτογραφικά ντοκουμέντα από κάμερες ασφαλείας κατοικιών που έχουν καταγράψει τη δράση της συμμορίας διαρρηκτών που είχαν γίνει ο φόβος και ο τρόμος στην Αττική, φέρνει στο φως της δημοσιότητας το CNN Greece. 

Αρχηγός της συμμορίας ήταν ένας 27χρονος που είχε συλληφθεί και πάλι πριν περίπου δυο χρόνια ως μέλος της καμόρας των Ρομά με τον ένα τόνο χρυσού από κλοπιμαία.

Το άτομο αυτό δεν προφυλακίστηκε ποτέ καθώς έτσι είχαν κρίνει οι δικαστικές Αρχές, και αμέσως μόλις αφέθηκε ελεύθερο κατάφερε πολύ γρήγορα να στρατολογήσει νέα μέλη και να αρχίσει και πάλι τις διαρρήξεις και τις ληστείες. Μάλιστα στις φωτογραφίες τον βλέπετε με ένα χρηματοκιβώτιο στα χέρια, μαζί με έναν συνεργό του μόλις έχουν διαρρήξει ένα σπίτι στη δυτική Αττική.

Η πληροφορία για το ποιοι βρίσκονται πίσω από το κύκλωμα των διαρρηκτών, έφτασε στο Τμήμα Ασφαλείας Ραφήνας και οι αστυνομικοί, παρά το γεγονός ότι υπηρετούν σε ένα περιφερειακό τμήμα εργάστηκαν μεθοδικά και κατάφεραν να εντοπίσουν τους κακοποιούς οι οποίοι είχαν διαρρήξει 31 σπίτια, είχαν κάνει δυο ληστείες, και 17 κλοπές πινακίδων αυτοκινήτων.

Ο 27χρονος προσπάθησε να δημιουργήσει τη δεύτερη γενιά της συμμορίας των Ρομά που η δράση της πριν δυο χρόνια είχε προκαλέσει πονοκέφαλο στις Αρχές μέχρι να πέσουν στα χέρια των αστυνομικών του τμήματος Ασφαλείας Αμαρουσίου.

Ο «θησαυρός» της σπείρας των Ρομά (pics&vid)

Συνολικά τη σπείρα αποτελούσαν επτά άτομα. Ο τρόπος δράσης τους ήταν πάντα ο ίδιος. Αρχικά χτυπούσαν επίμονα το κουδούνι της μονοκατοικίας που είχαν βάλει στόχο. Αν δεν απαντούσε κανείς τότε απενεργοποιούσαν το συναγερμό, παραβίαζαν, προκαλώντας μεγάλες ζημιές, πόρτες και παράθυρα και έμπαιναν στο σπίτι.

Αν πάλι απαντούσε κάποιος από το διαμέρισμα τότε προσποιούνταν ότι χάθηκαν και ζητούσαν δήθεν πληροφορίες για το πώς θα βγουν σε κάποιο κεντρικό δρόμο.

Οι κάμερες ασφαλείας κατοικιών σε πολλές περιπτώσεις τους έχουν καταγράψει την ώρα της δράσης τους ενώ οι κακοποιοί χρησιμοποιούσαν πάντα αυτοκίνητα με πλαστές πινακίδες ώστε να μην εντοπιστούν από τις Αρχές.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ