ΕΛΛΑΔΑ

Το λιμάνι Πειραιά ετοιμάζεται να υποδεχθεί το μεγαλύτερο πλοίο της ιστορίας του

Το λιμάνι Πειραιά ετοιμάζεται να υποδεχθεί το μεγαλύτερο πλοίο της ιστορίας του
Eurokinissi/Φωτογραφία Αρχείου

Ιστορική η σημερινή μέρα για το λιμάνι του Πειραιά καθώς αναμένεται να καταπλεύσει το μεγαλύτερο πλοίο που έχει υποδεχθεί ποτέ.

Συγκεκριμένα, το μήκους 420 μέτρων μεταφορικό πλοίο «China Cosco Taurus», θα προσορμίσει στο δυτικό μέτωπο της προβλήτας ΙΙΙ του Σταθμού Εμπορευματοκιβωτίων Πειραιά. Πρόκειται για το παρθενικό ταξίδι του συγκεκριμένου πλοίου το οποίο θα πραγματοποιεί το δρομολόγιο Κίνα – Ρότερνταμ.

Όπως σημειώνει σε ανακοίνωσή του το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιώς (ΕΒΕΠ), το λιμάνι του Πειραιά γιγαντώνεται και σύντομα θα είναι το μόνο λιμάνι στη Μεσόγειο που θα έχει τη δυνατότητα εξυπηρέτησης πέντε τέτοιων πλοίων ταυτοχρόνως.

Ήδη στις προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ, που διαχειρίζεται ο ΣΕΠ, μπορούν να εξυπηρετηθούν ταυτόχρονα τρία τέτοια Giga Carriers, ενώ με βάθη από 16,5 μ. έως 19,5 μ. είναι ένα από τα βαθύτερα λιμάνια παγκοσμίως.

Το «China Cosco Taurus», με δυναμικότητα μεταφοράς 20.000 εμπορευματοκιβωτίων 20 ποδών (teu), όπως και το «αδελφό» «China Cosco Aries», είναι ένα από τα Giga Carriers, όπως αποκαλούνται τα κολοσσιαία αυτά πλοία άνω των 18.000 teu, που υπηρετούν τον νέο «θαλάσσιο» Δρόμο του Μεταξιού, ο οποίος ενώνει την Κίνα με την Ευρώπη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ