ΕΛΛΑΔΑ

Ανάληψη ευθύνης για την επίθεση στην επιχείρηση της Μαρέβας Μητσοτάκη

Ανάληψη ευθύνης για την επίθεση στην επιχείρηση της Μαρέβας Μητσοτάκη
EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

Η αναρχική ομάδα "Σύμπραξη Αμετανόητων Αναρχικών-FAI/IRF" ανέλαβε -μεταξύ άλλων επιθέσεων- και αυτή στην επιχείρηση της Μαρέβας Μητσοτάκη, που σημειώθηκε στις 12 Φεβρουαρίου.

«Οι εμπρηστικές επιθέσεις πραγματοποιήθηκαν στα πλαίσια της επιθετικής αναρχικής αλληλεγγύης στον Κωνσταντίνο Γιαγτζόγλου, καθώς αυτή είναι η μόνη μορφή αλληλεγγύης που αναγνωρίζουμε», αναφέρει η ομάδα σε γνωστή ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Επιπλέον, ανέλαβαν την επίθεση στο σταθμό ΑRΤ του Γιώργου Καρατζαφέρη, σε όχημα διπλωματικού σώματος στον Νέο Κόσμο και σε 2 οχήματα στο Περιστέρι.

Σημειώνεται πως στις 3 τα ξημερώματα, στις 12 Φεβρουαρίου άγνωστοι τοποθέτησαν εμπρηστικό μηχανισμό που αποτελείτο από γκαζάκια, στην είσοδο του καταστήματος που διατηρεί η σύζυγος του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη και τα πυροδότησαν με αναμμένο στουπί.

Από την έκρηξη προκλήθηκαν υλικές ζημιές στην είσοδο του καταστήματος, ενώ οι πυροσβέστες έσβησαν τη φωτιά που προκλήθηκε προτού επεκταθεί και στο εσωτερικό του καταστήματος.

Υπενθυμίζεται ότι ο Κωνσταντίνος Γιαγτζόγλου έχει συλληφθεί για την υπόθεση της αποστολής τρομοφακέλων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ