ΕΛΛΑΔΑ

Φόβοι της αστυνομίας για τρομοκρατική επίθεση με αφορμή τη μεταγωγή του Κώστα Γιαγτζόγλου

Φόβοι της αστυνομίας για τρομοκρατική επίθεση με αφορμή τη μεταγωγή του Κώστα Γιαγτζόγλου
EUROKINISSI

Επικίνδυνη κλιμάκωση που δεν αποκλείεται να φτάσει μέχρι και σε τρομοκρατικό χτύπημα εναντίον αστυνομικού στόχου, εκφράζουν υψηλόβαθμα στελέχη της ΕΛΑΣ που παρακολουθούν από το περασμένο Σάββατο το κίνημα αλληλεγγύης στον κατηγορούμενο τρομοκράτη Κώστα Γιαγτζόγλου.

Η μεταγωγή του νεαρού, που έστειλε τον παγιδευμένο με βόμβα φάκελο στον Λουκά Παπαδήμο με αποτέλεσμα τον τραυματισμό του πρώην πρωθυπουργού, από τον Κορυδαλλό στην επαρχία ήταν η αρχή για να υπάρχουν συνεχώς επιθέσεις από ομάδες αντιεξουσιαστών και να φτάσουμε μέχρι και την κατάληψη της πρυτανείας.

«Έχει δημιουργηθεί ένα κίνημα υπέρ του Γιαγτζόγλου που έχει συσπειρώσει τις αντιεξουσιαστικές οργανώσεις, ενώ είναι ξεκάθαρο ότι θα συνεχίσουν μέσω καταδρομικών επιθέσεων σε έναν ιδιόμορφο ‘εκβιασμό’ μέχρι να ικανοποιηθεί το αίτημα τους για να επιστέψει ο κρατούμενος στον Κορυδαλλό. Όμως αυτό που φοβίζει περισσότερο εμάς είναι το γεγονός ότι μέσα από τα κείμενα τους δείχνουν το μένος τους για τους αστυνομικούς και δεν αποκλείουμε χτύπημα σε βάρος ανθρώπινου στόχου...», έλεγε στο CNN Greece στέλεχος της Κατεχάκη.

Πάντως η υπόθεση αυτή είναι «καυτή πατάτα» όχι μόνο για το αν τελικά θα ικανοποιηθεί ή όχι το αίτημα του κρατούμενου Γιαγτζόγλου - που είναι σε απεργία πείνας - αλλά και για άλλους λόγους, καθώς τρεις ημέρες μετά την εξέγερση στις φυλακές με πρωταγωνιστές ακόμα και πρωτοκλασάτους τρομοκράτες, παραμένει άγνωστο αν και ποτέ θα κινηθεί η πειθαρχική διαδικασία για τους κρατούμενους που πήραν μέρος στην εξέγερση των φυλακών. Επίσης, παραμένει άγνωστο αν η πειθαρχική αυτή ποινή θα προστεθεί στην ποινή που ήδη εκτίουν, ενώ κανένας δεν έχει απάντηση στο ερώτημα αν θα μπορούν οι κρατούμενοι αυτοί μετά την εξέγερση να παίρνουν άδειες ή όχι.

Το πιο βασικό όμως που θα πρέπει να διαχειριστούν οι υπεύθυνοι που θα αποφασίσουν για την επιστροφή ή όχι του Γιαγτζόγλου στον Κορυδαλλό είναι πως θα αντιδράσουν στην περίπτωση αν μετά από λίγο καρό οι κρατούμενοι των φυλακών κάνουν τα ίδια και για άλλον ή άλλους κρατούμενους που θα θέλουν επίσης να τους κρατήσουν στην κεντρική φυλακή της χώρας.

Και όλα αυτά τη στιγμή που η ΕΛΑΣ πέρασε ένα δύσκολο 48ωρο με έλλειψη συντονισμού ξεκινώντας από την επίθεση στη Novartis από το Ρουβικώνα μέχρι την τρομοκρατική επίθεση στο τμήμα της Καισαριανής. Οι αρμόδιες Αρχές είχαν, όπως αποκάλυψε το CNN Greece, ενημερώσει ακόμα και γραπτώς για το ότι ήταν στόχος η Novartis ενώ η ηγεσία της ΕΛΑΣ από την Κατεχάκη είχε πολλές φορές τονίσει ότι έπρεπε να πάρουν μέτρα. Όμως όσοι έπρεπε να επιληφθούν της κατάστασης δεν το έκαναν με αποτέλεσμα να ισχυρίζονται στην ηγεσία της Κατεχάκη δικαιολογίες όπως ότι «... η επίθεση έγινε την ώρα της αλλαγής των περιπολικών και ότι αυτός ήταν ο λόγος που δεν υπήρχε αστυνομική παρουσία γύρω από το κτίριο της Novartis την επίμαχη ώρα ....».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ