ΕΛΛΑΔΑ

Στο έλεος των κουκουλοφόρων 10 καταστήματα στην Ερμού-Στα χαρτιά έμειναν οι εντολές που είχαν δοθεί

Στο έλεος των κουκουλοφόρων 10 καταστήματα στην Ερμού-Στα χαρτιά έμειναν οι εντολές που είχαν δοθεί
(EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)

Σαφείς οδηγίες είχε δώσει το αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας στους αρμόδιους αξιωματικούς για αυξημένη επιτήρηση και προσοχή στο κέντρο της Αθήνας, καθώς οι εκτιμήσεις στελεχών του αρχηγείου, ήταν ότι άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου που βρίσκονταν στην κατειλημμένη Πρυτανεία θα επιχειρούσαν παρέμβαση ακόμη και επιθέσεις στο κέντρο της Αθήνας.

Μάλιστα, είχε δοθεί εντολή στους αρμόδιους αξιωματικούς να υπάρχουν παρατηρητές αστυνομικοί γύρω από την Πρυτανεία αλλά και στο κέντρο της Αθήνας, ώστε οποιαδήποτε κίνηση των αντιεξουσιαστών να γίνει αντιληπτή και να μην επιτρέψουν στα άτομα να προκαλέσουν το οποιοδήποτε πρόβλημα.

Παρ’ όλα αυτά και μόνο από το αποτέλεσμα ότι χθες βράδυ κουκουλοφόροι προκάλεσαν καταστροφές σε τουλάχιστον 10 καταστήματα στην οδό Ερμού, φαίνεται ότι οι εντολές είχαν μείνει στα χαρτιά.

Οι κουκουλοφόροι κατάφεραν να δράσουν στο πιο καλά φυλασσόμενο σημείο της Αθήνας, χωρίς κανείς να τους σταματήσει και το πιθανότερο είναι να επέστρεψαν και πάλι στην κατειλημμένη Πρυτανεία, καθώς απαιτούν τη μεταγωγή του Κώστα Γιαγτζόγλου από τις φυλακές της Λάρισας στον Κορυδαλλό.

Αίσθηση επίσης προκαλεί το γεγονός ότι υψηλόβαθμοι αξιωματικοί προσπαθώντας να δικαιολογήσουν το γιατί έγιναν επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας, χωρίς η αστυνομία να πάρει την παραμικρή είδηση, η απάντηση ήταν ότι για άλλη μια φορά σημαντικό ρόλο έπαιξε η έντονη βροχόπτωση, όπως δηλαδή ακριβώς είχε γίνει και όταν τρομοκράτες επιτέθηκαν με χειροβομβίδα στο Αστυνομικό Τμήμα της Καισαριανής και κανείς δεν είχε καταλάβει το παραμικρό.

Την ίδια ώρα, οι αλληλέγγυοι του Κώστα Γιαγτζόγλου με ανάρτησή τους στο site του αντιεξουσιαστικού χώρου απειλούν «να ισοπεδώσουν την πόλη» καθώς δεν γίνεται δεκτό το αίτημά τους για την μεταγωγή στην Αθήνα του τρομοκράτη που έστειλε τον παγιδευμένο φάκελο στον Λουκά Παπαδήμο με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ο πρώην πρωθυπουργός.

Να σημειωθεί τέλος πως το πρωί επιχείρησε να συνεδριάσει το πρυτανικό συμβούλιο, όμως τα μέλη του κυνηγήθηκαν από τους αντιεξουσιαστές και η συνεδρίαση δεν έγινε ποτέ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ