ΕΛΛΑΔΑ

Έκλεισαν οι μπάρες στο μετρό Συντάγματος - Ποιοι σταθμοί ακολουθούν

Έκλεισαν οι μπάρες στο μετρό Συντάγματος - Ποιοι σταθμοί ακολουθούν
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Στην τελική ευθεία μπήκε η εφαρμογή του ηλεκτρονικού εισιτηρίου στις αστικές συγκοινωνίες της Αθήνας. Η αρχή έγινε την Κυριακή, από το σταθμό του Συντάγματος, ενώ μέχρι τις 15 Μαρτίου αναμένεται να κλείσουν σταδιακά όλες οι μπάρες του μετρό και του ηλεκτρικού.

Σημειώνεται ότι η πύλη των ΑμεΑ θα παραμείνει ανοιχτή έως τις 15 Μαρτίου. Από τις 5 έως τις 10 Μαρτίου και από τις 12 έως τις 14 Μαρτίου το κλείσιμο των πυλών θα διεξαχθεί σε ώρες μη αιχμής (δηλαδή εκτός 6:00-10:00 και 15:00-19:00).

Οι επόμενοι σταθμοί

- Οι σταθμοί «Ανθούπολη», «Περιστέρι», «Σεπόλια», «Ηλιούπολη», «Άλιμος», «Αργυρούπολη», «Ελληνικό», «Αγ. Μαρίνα», «Κεραμεικός», «Χολαργός», «Νομισματοκοπείο», «Αγ. Παρασκευή», «Χαλάνδρι», «Ταύρος» και «Μαρούσι» θα κλείσουν στις 11 Μαρτίου (η πύλη των ΑμεΑ θα παραμείνει ανοικτή).

- Στους σταθμούς «Αγ. Αντώνιος», «Αγ. Δημήτριος», «Αιγάλεω», «Ελαιώνας» και «Δ. Πλακεντίας» οι πύλες έχουν ήδη κλείσει (η πύλη των ΑμεΑ θα παραμείνει ανοιχτή).

Στις 15 Μαρτίου θα υλοποιηθεί το κλείσιμο όλων των πυλών των προαναφερθέντων σταθμών.

Ο ΟΑΣΑ υπενθυμίζει στο επιβατικό κοινό:

  • Να έχει εφοδιαστεί με έγκυρο ηλεκτρονικό εισιτήριο-κάρτα (ATH.ENA Ticket / ATH.ENA Card).
  • Να επικυρώνει το εισιτήριο-κάρτα στις πύλες του σταθμού εισόδου.
  • Να επικυρώνει το εισιτήριο-κάρτα στις πύλες του σταθμού εξόδου.

Δηλαδή, ο επιβάτης με σταθμό αφετηρίας π.χ. την «Αττική» και τελικό προορισμό το «Σύνταγμα», προκειμένου να εξέλθει από τον σταθμό «Σύνταγμα» οφείλει να επικυρώσει το εισιτήριο-κάρτα πρώτα στις πύλες του σταθμού «Αττική» και στη συνέχεια στο «Σύνταγμα».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ