ΕΛΛΑΔΑ

Ρέθυμνο: 32χρονος είχε ολόκληρο οπλοστάσιο στο σπίτι του

Ρέθυμνο: 32χρονος είχε ολόκληρο οπλοστάσιο στο σπίτι του
Ελληνική Αστυνομία

Ολόκληρο οπλοστάσιο είχε στην κατοχή του ένας 32χρονος στο Ρέθυμνο της Κρήτης.

Η Αστυνομική Διεύθυνση Ρεθύμνου, έχοντας στη διάθεσή της στοιχεία για τη δράση του συγκεκριμένου άνδρα, οργάνωσε χθες συντονισμένη επιχείρηση, κατά την οποία ερευνήθηκαν το σπίτι, όπου διέμενε ο 32χρονος, η επιχείρησή του, καθώς και διάφοροι χώροι που χρησιμοποιούσε, όπως ένα αγροτεμάχιο.

Κατά την έρευνα, οι αστυνομικοί εντόπισαν σημαντικό αριθμό οπλισμού. Ειδικότερα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πολεμικό όπλο (πολυβόλο), MG1M (PKM) με δίποδα στήριξης και διόπτρα, δύο πολεμικά όπλα (KALASHNIKOV) με δύο κοντάκια και δύο γεμιστήρες, οπλοπολυβόλο UZI με πτυσσόμενο κοντάκι, σιγαστήρα και δύο γεμιστήρες, εννέα χειροβομβίδες αμυντικού τύπου, έξι πιστόλια, 13 γεμιστήρες πιστολιού και μία πολεμικού όπλου, ξιφολόγχη πολεμικού όπλου KALASHNIKOV, βραδύκαυστο φυτίλι μήκους δύο μέτρων, πέντε πυροκροτητές, 2.893 φυσίγγια διαφόρων τύπων και διαμετρημάτων καθώς και διάφορα εξαρτήματα και καθαριστικά όπλων.

Επιπλέον, βρέθηκε το χρηματικό ποσό των 18.000 ευρώ και κατασχέθηκε ως προερχόμενο από εμπορία όπλων, καθώς και έξι τραπεζικές επιταγές με τα στοιχεία του δράστη και αναγραφόμενο το συνολικό χρηματικό ποσό των 186.000 ευρώ. Σε σωματική έρευνα στον 32χρονο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν το χρηματικό ποσό των 1.500 ευρώ και δύο κινητά τηλέφωνα.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρεθύμνου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ