ΕΛΛΑΔΑ

Παντελής Παντελίδης: Εισαγγελική έρευνα για πιθανή ευθύνη όσων βρίσκονταν στην χαρτοπαικτική λέσχη

Παντελής Παντελίδης: Εισαγγελική έρευνα για πιθανή ευθύνη όσων βρίσκονταν στην χαρτοπαικτική λέσχη
EUROKINISSI

Ο αντιεισαγγελέας Σοφοκλής Λογοθέτης ζήτησε την έναρξη έρευνας και την πιθανή απόδοση ευθυνών για το αδίκημα της «δια παραλείψεως ανθρωποκτονίας από αμέλεια» για τους ανθρώπους που ήταν στην χαρτοπαικτική λέσχη, απ΄ όπου έφυγε με το όχημά του ο γνωστός τραγουδιστής Παντελής Παντελίδης, την ημέρα που έχασε τη ζωή του.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Έθνος», ο αντιεισαγγελέας ζητά να διερευνηθούν αν υπάρχουν τυχόν ευθύνες για τους ανθρώπους αυτούς, καθώς δεν τον απέτρεψαν από το να οδηγήσει αφότου είχε καταναλώσει μεγάλη ποσότητα αλκόολ.

Παράλληλα, θα διερευνηθούν και τυχόν ευθύνες της πολιτείας για παράλειψη εγκατάστασης των προβλεπόμενων συστημάτων «αναχαίτισης οχημάτων προς αποτροπή οδικών τροχαίων ατυχημάτων αλλά και επίβλεψης και συντήρησης της σιδερένιας προστατευτικής περίφραξης στο σημείο που έλαβε χώρα το τροχαίο ατύχημα».

«Με βάση όσα εκτέθηκαν οδηγός ήταν ο Παντελής Παντελίδης σε αποκλειστική αμέλεια του οποίου οφείλεται η εκτροπή του οχήματος από την πορεία του», σύμφωνα με τον εισαγγελέα, ο οποίος επικυρώνει πως ο τραγουδιστής ήταν πράγματι στο τιμόνι.

Ο ίδιος κατέληξε πως δεν προκύπτουν ευθύνες των δύο γυναικών που ήταν μαζί του στο όχημα για το σκέλος της ανθρωποκτονίας από αμέλεια και της ψευδορκίας μάρτυρα κατ' εξακολούθηση.

Η οικογένεια Παντελίδη αντέδρασε έντονα στην απόφαση του Σοφοκλή Λογοθέτη, επισημαίνοντας πως δεν έλαβε υπόψη του «κρίσιμα αποδεικτικά στοιχεία».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ