ΕΛΛΑΔΑ

Ενισχυμένες περιπολίες στον Έβρο με εντολή ΓΕΕΘΑ

Ενισχυμένες περιπολίες στον Έβρο με εντολή ΓΕΕΘΑ
EUROKINISSI/ ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Τρόπους προκειμένου να ενισχυθεί η φύλαξη των ελληνοτουρκικών συνόρων στον Έβρο αναζητούν οι επιτελείς του στρατού, μετά τη σύλληψη των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, προκειμένου να μην υπάρξει παρόμοιο περιστατικό στο μέλλον.

Για το λόγο αυτό, αλλά και για να υπάρξει καλύτερος σχεδιασμός για την επιστροφή των δύο Ελλήνων στρατιωτικών στην Ελλάδα, σύμφωνα με τον Σκαι, στο Πεντάγωνο έγινε σύσκεψη ανάμεσα σε επιτελείο των ενόπλων δυνάμεων και ειδικούς από την ΕΥΠ.

Μάλιστα, με εντολή του ΓΕΕΘΑ οι περιπολίες στον Έβρο θα υπερδιπλασιαστούν και από δύο άτομα που είναι σήμερα, θα φτάσουν τους επτά άνδρες σε δύναμη ενώ πάντοτε ανάμεσά τους θα υπάρχει υπαξιωματικός ή αξιωματικός και άνδρες των ειδικών δυνάμεων με ειδικό εξοπλισμό όπως θερμικές κάμερες.

Οι δύο στρατιωτικοί εξακολουθούν να είναι προφυλακισμένοι στην Αδριανούπολη με την κατηγορία της παράνομης εισόδου σε απαγορευμένη στρατιωτική ζώνη.

Την ίδια ώρα, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, σε δηλώσεις του από τη Ρουμανία χαρακτήρισε «όμηρους» τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς που συνελήφθησαν απο τις τουρκικές αρχές και κάλεσε τις γειτονικές χώρες να σεβαστούν το διεθνές δίκαιο και όλα τα «συμφωνηθέντα».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ