ΕΛΛΑΔΑ

Βίντεο από την αστυνομική επιχείρηση στις καταλήψεις σε Εξάρχεια και Κουκάκι

Βίντεο από την αστυνομική επιχείρηση στις καταλήψεις σε Εξάρχεια και Κουκάκι
EUROKINISSI

Βίντεο από την αστυνομική επιχείρηση για την εκκένωση τριών κτιρίων που τελούν υπό κατάληψη στα Εξάρχεια και στο Κουκάκι, ανέβηκε σε γνωστή ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Η επιχείρηση της αστυνομίας ξεκίνησε περίπου στις 6:30 σήμερα τα ξημερώματα και οι Αρχές προχώρησαν προσαγωγές, που αργότερα μετατράπηκαν σε 12 συλλήψεις.

Ανάμεσα στους προσαχθέντες βρίσκονται τρία νεαρά άτομα τα οποία στο παρελθόν έχουν συλληφθεί και έχουν προσαχθεί αρκετές φορές μετά από επεισόδια.

Συγκεκριμένα, ένα από τα άτομα, έχει συλληφθεί τρεις φορές για επεισόδια και έχει προσαχθεί πέντε. Πρόκειται για έναν 25χρονο ο οποίος μάλιστα άρχισε να πετά μπογιές στους αστυνομικούς της ΟΠΚΕ όταν έφτασαν στο κτίριο.

Οι άλλοι δύο νεαροί, είναι ηλικίας 26 ετών και στο παρελθόν έχουν συλληφθεί μία φορά και έχουν επίσης προσαχθεί μία φορά για επεισόδια και επιθέσεις.

Όπως πρώτο αποκάλυψε το CNN Greece, οι αστυνομικοί εισέβαλαν στο κτίριο της κατάληψης Gare επί της οδού Καλλιδρομίου. Λίγη ώρα αργότερα εισέβαλαν σε κτίριο στην οδό Ζαΐμη 11, ένα δημόσιο κτίριο το οποίο είχαν καταλάβει αντιεξουσιαστές, ενώ αργότερα μπήκαν και στο κτίριο της οδού Ματρώζου 45 στο Κουκάκι.

Σύμφωνα με πληροφορίες στο κτίριο της οδού Ζαΐμη εντόπισαν μπιτόνια με βενζίνη, ξύλα και καδρόνια, ενώ στη Gare στην οποία είχε γίνει και πάλι επιχείρηση τον περασμένο Νοέμβριο, οι αστυνομικοί δεν εντόπισαν κάτι που να έχει σχέση με επιθέσεις που έχουν σημειωθεί στην περιοχή των Εξαρχείων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ