ΕΛΛΑΔΑ

Πώς έγινε η επίθεση με μολότοφ στην Τροχαία Περιστερίου

Πώς έγινε η επίθεση με μολότοφ στην Τροχαία Περιστερίου
ΑΠΕ-ΜΠΕ/Παντελής Σαίτας

Την απουσία αστυνομικού φρουρού στο υπαίθριο πάρκινγκ που βρίσκεται στην πίσω πλευρά του κτιρίου της Τροχαίας Περιστερίου, εκμεταλλεύτηκαν οι κουκουλοφόροι, που χωρίς να γίνουν αντιληπτοί από κανέναν κατάφεραν να πετάξουν μολότοφ και γκαζάκια και να προκαλέσουν σοβαρές ζημιές σε τρία περιπολικά αυτοκίνητα. 

Η απόσταση του πάρκινγκ από την κεντρική σκοπιά είναι περίπου 20 μέτρα χωρίς όμως να υπάρχει οπτική επαφή.

Παρ’ όλα αυτά δεν υπήρχε φύλακας αστυνομικός στο συγκεκριμένο σημείο, με αποτέλεσμα όσοι ήταν την ώρα της επίθεσης στο κτίριο, να αντιληφθούν τι είχε συμβεί όταν είδαν τις φλόγες να έχουν τυλίξει τα τρία υπηρεσιακά αυτοκίνητα.

Οι δράστες εξαφανίστηκαν ανενόχλητοι, ενώ οι αστυνομικοί κάλεσαν την πυροσβεστική για να μην επεκταθεί η πυρκαγιά στα υπόλοιπα οχήματα, αλλά και στο κτίριο.

Μάλιστα είναι χαρακτηριστικό ότι όταν έφτασε το πρώτο πυροσβεστικό όχημα, συγκρούστηκε με ένα περιπολικό που είχε φθάσει στην Τροχαία Περιστερίου. Ευτυχώς προκλήθηκαν μικρές υλικές ζημιές.

Εν τω μεταξύ μυστήριο αποτελεί η σύλληψη ενός 36χρονου, κατά τη διάρκεια των χθεσινοβραδινών επεισοδίων κατά αστυνομικών που σημειώθηκαν στα Εξάρχεια. Ο 36χρονος μεταφέρθηκε στα γραφεία της κρατικής ασφάλειας, όπου και εξετάζεται.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ