ΕΛΛΑΔΑ

Οι κάτοικοι είχαν ακούσει την έκρηξη στην Ευελπίδων και είχαν ενημερώσει την ΕΛ.ΑΣ.

Οι κάτοικοι είχαν ακούσει την έκρηξη στην Ευελπίδων και είχαν ενημερώσει την ΕΛ.ΑΣ.
Φωτογραφία αρχείου EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Δυο τηλεφωνικές κλήσεις με διαφορά πέντε λεπτών από την οδό Καλλιγά δέχτηκε το τηλεφωνικό κέντρο της άμεσης δράσης για έκρηξη τα ξημερώματα του Σαββάτου.

Οι κλήσεις ήταν από έναν άνδρα και μια γυναικά, οι οποίοι ανέφεραν στα τηλεφωνήματα τους ότι ακούστηκε ένας δυνατός θόρυβος σαν έκρηξη. Περιπολικά έφτασαν στο σημείο και αφού όπως κατέγραψαν και στην αναφορά τους «δεν υπήρχε κανένας να τους αναμένει και δεν είδαν κάπου ζημιές» αποχώρησαν.

Η αναρχική ομάδα που ανέλαβε την ευθύνη για τον ωρολογιακό μηχανισμό, έστειλε αργά χθες το βράδυ την προκήρυξη και αποκαλύφθηκε ότι σημειώθηκε έκρηξη. Διαφορετικά, όπως όλα δείχνουν, η ΕΛ.ΑΣ. θα ήταν στο σκοτάδι, καθώς ούτε την επόμενη της καταγγελίας των κατοίκων για έκρηξη δεν δόθηκε εντολή από τη γενική αστυνομική διεύθυνση να γίνει με το φως της ημέρας και νέα έρευνα στο χώρο.

Χθες αργά το βράδυ, πάντως, οι αστυνομικοί εντόπισαν στο πίσω φυλάκιο των δικαστηρίων της πρώην σχολής Ευελπίδων και ζημιές από τη μαύρη πυρίτιδα που χρησιμοποίησαν οι δράστες.

Πάντως αυτό που προβληματίζει τις αρχές είναι και το γεγονός ότι αναρχικές ομάδες αναβαθμίζουν επιχειρησιακά τα χτυπήματα τους και από τις μολότοφ και τα γκαζάκια έφτασαν στους ωρολογιακούς εκρηκτικούς μηχανισμούς.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ