ΕΛΛΑΔΑ

Πάσχα 2018: «Πλημμύρα» τουριστών στην Κέρκυρα

Πάσχα 2018: «Πλημμύρα» τουριστών στην Κέρκυρα
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Την προτίμηση των τουριστών για την περίοδο του Πάσχα, που φέτος ήρθε πολύ νωρίς, φαίνεται πως κέρδισε η «νύφη» του Ιονίου, η Κέρκυρα, καθώς ήδη το νησί έχει πλημμυρίσει από τουρίστες, κυρίως Έλληνες, που επέλεξαν τις ολιγοήμερες διακοπές τους να τις περάσουν στο νησί των Φαιάκων, ζώντας από κοντά τα μοναδικά έθιμα του τόπου.

Όπως ανέφερε στο Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, (ΑΠΕ-ΜΠΕ) ο πρόεδρος Τουριστικών Πρακτόρων Κέρκυρας, Βασίλειος Καλούδης, «ήδη η Κέρκυρα παρουσιάζει αύξηση επισκεψιμότητας τουριστών, για την περίοδο του Πάσχα, 10% σε σχέση με πέρυσι», ενώ όπως τόνισε «η μεγάλη ζήτηση καταλύματος, οδήγησε πολλούς ιδιοκτήτες, περιφερειακών ξενοδοχείων, να λειτουργήσουν νωρίτερα τις ξενοδοχειακές μονάδες τους».

Τα ποσοστά αύξησης του τουρισμού τις τελευταίες ημέρες στην Κέρκυρα επιβεβαίωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ και ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Κέρκυρας, Χαράλαμπος Βούλγαρης, διευκρινίζοντας ότι «τα ξενοδοχεία μέσα στην πόλη της Κέρκυρας και στα προάστια της είναι ήδη σχεδόν γεμάτα, με πληρότητα μέχρι αυτή την ώρα 90%, ενώ αναμένεται στα τέλη της εβδομάδας τα ποσοστά να αυξηθούν περισσότερο και η πληρότητα να φτάσει το 100%».

Από τα στοιχεία των κρατήσεων που έχει, μέχρι αυτή την ώρα, ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Κέρκυρας, φέρεται ότι «αυτά τα ποσοστά θα κινηθούν και στην υπόλοιπη τουριστική σεζόν, στο νησί, που φέτος ξεκίνησε πολύ νωρίτερα και θα ακολουθήσουν μία ανοδική τάση, της τάξεως από 5% με 10%, σε σύγκριση με πέρυσι» όπως είπε ο κ. Βούλγαρης.

Την ίδια ώρα το αδιαχώρητο γίνεται, από το περασμένο Σάββατο των Βαΐων, στα ακτοπλοϊκά δρομολόγια από Ηγουμενίτσα προς Κέρκυρα και Λευκίμμη.

Η ίδια κατάσταση επικρατεί και στη μετακίνηση των επιβατών με το υπεραστικό ΚΤΕΛ από Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Λάρισα, με τα δρομολόγια που εκτελούνται να έχουν διπλασιαστεί και τριπλασιαστεί, τις ίδιες επιβατικές ώρες, αλλά με μεγαλύτερο «στόλο» λεωφορείων, ανάλογα με τις ανάγκες του επιβατικού κοινού, όπως δήλωσε στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο πρόεδρος των υπεραστικών ΚΤΕΛ Κέρκυρας, Αναστάσιος Τσιμπούλης.

Στους επισκέπτες που βρίσκονται ή θα βρεθούν στο νησί μέχρι τέλος της Μεγάλης Εβδομάδας, αξιοσημείωτο είναι να προστεθούν και οι ξένοι τουρίστες που προσεγγίζουν την Κέρκυρα καθημερινώς, με μία ολοήμερη «στάση» του κρουαζιερόπλοιου που βρίσκονται. Μόνο την τελευταία εβδομάδα από την Κυριακή των Βαΐων μέχρι και το Μεγάλο Σάββατο, επτά τεράστια κρουαζιερόπλοια, με χιλιάδες επιβάτες, αναμένεται να δέσουν στο νησί.

Από τις μέχρι τώρα προσελεύσεις των τουριστών, η Κέρκυρα φαίνεται να κρατά και φέτος το σκήπτρο του τουρισμού για το Πάσχα, στην Ελλάδα, με τις αεροπορικές εταιρείες να μην έχουν ακόμη ξεκινήσει πλήρως τα δρομολόγια τους από το εξωτερικό.

Το βέβαιον είναι πάντως ότι και φέτος οι κρότοι από τους «Μπότηδες» θα «σείσουν» το νησί, οι φιλαρμονικές θα «ταράξουν» την πλάση και τα χιλιάδες βεγγαλικά της Ανάστασης θα φωτίσουν τη θάλασσα και τον ουρανό του Ιονίου και θα γίνουν ορατά μέχρι την ηπειρωτική Ελλάδα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ