ΕΛΛΑΔΑ

Κόκκινος συναγερμός στην ΕΛΑΣ έως και την Κυριακή

Κόκκινος συναγερμός στην ΕΛΑΣ έως και την Κυριακή
Μέτρα ασφαλείας στο Σύνταγμα, με φόντο την Βουλή EUROKINISSI/ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ

Σε αυξημένη επιφυλακή βρίσκεται η ΕΛΑΣ για το τετραήμερο, που ακολουθεί, απο σήμερα, ημέρα πανελλαδικής απεργίας μέχρι την πορεία της 6ης Δεκέμβρη, μετά και τις απειλές Ρωμανού, για «Μαύρο Δεκέμβρη».

Επί ποδός πολέμου βρίσκονται πάνω από 5.000 Αστυνομικοί σε μέτρα για την πανελλαδική απεργία, την επίσημη επίσκεψη του Τζον Κέρι την Παρασκευή και την πορεία της 6ης Δεκέμβρη ενώ τα δύο ελικόπτερα της ΕΛ.ΑΣ. θα «κατοπτεύουν» από αέρος τις μαζικές κινητοποιήσεις στο έδαφος.

Τα μέτρα είναι ιδιαίτερα αυστηρά για την Κυριακή καθώς, όπως σημειώνουν Αξιωματικοί οι οποίοι συμμετέχουν στον επιχειρησιακό σχεδιασμό, «έχουν αναθεωρηθεί, ενώ οι παράμετροι κινδύνου απειλής για τις πεζές και εποχούμενες δυνάμεις έχουν συνεκτιμηθει» .

Έντονη ανησυχία, έχει προκαλέσει στους αστυνομικούς, η ανταπόκριση απο ομάδες του αντιεξουσιαστικού χώρου στη διπλή επιστολική κινητοποίηση του Νίκου Ρωμανού, για «Ρέκβιεμ χωρίς επιστροφή» και «Μαύρο Δεκέμβρη» με εμπρηστικές επιθέσεις τις τελευταίες ημέρες.

Η καθυστέρηση ανάληψης ευθύνης για τη βομβιστική επίθεση στο ΣΕΒ, επιτείνει την ανησυχία, σημειώνουν Αξιωματικοί της ΕΛΑΣ.

Στο επιτελείο της ΕΛΑΣ, πραγματοποιούν τηλεδιασκέψεις για τον συντονισμό των μέτρων ασφαλείας σε όλες τις μεγάλες πόλεις όπου θα πραγματοποιηθούν συγκεντρώσεις ανήμερα της 6ης Δεκέμβρη.

Όπως σημειώνουν ανώτατοι αξιωματικοί, η απόφαση του Συμβουλίου Εφετών, η οποία εκκρεμεί για τους πέντε Ελλήνες φοιτητές από την Αγία Παρασκευή, που κατηγορούνται για επεισόδια που είχαν γίνει στο Μιλάνο, «συμβάλλει» στο κλίμα αναστάτωσης.

Αντεξουσιαστές και «αλληλέγγυες συλλογικότητες» συμμετέχουν σήμερα σε κινητοποίηση αντιδρώντας στην έκδοση των πέντε αντιεξουσιαστών στην Ιταλία.

Το κέντρο της Αθήνας θα είναι φρούριο τουλάχιστον έως την Κυριακή καθώς :

  • Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι θα βρίσκεται σε επίσημη επίσκεψη στην Αθήνα την Παρασκευή. Για τις μετακινήσεις του έχουν προγραμματισθεί έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις ενώ θα επιστρατευτούν και άνδρες των ειδικών κατασταλτικών δυνάμεων της ΕΛΑΣ.
  • Το Σάββατο ψηφίζεται στη Βουλή ο προϋπολογισμός.
  • Την Κυριακή έχει προγραμματιστεί πορεία μαθητών στις 12.00 απο τα Προπύλαια. Στις 18.00 το απόγευμα της ίδιας ημέρας, είναι προγραμματισμένη η κεντρική συγκέντρωση αριστερών οργανώσεων και μελών του αντιεξουσιαστικού χώρου με πορεία στο κέντρο της Αθήνας. Εκδηλώσεις έχουν προγραμματιστεί κσι σε άλλες πόλεις της χώρας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ