ΕΛΛΑΔΑ

Πάσχα 2018: Κορυφώνεται η έξοδος των εκδρομέων

Πάσχα 2018: Κορυφώνεται η έξοδος των εκδρομέων
EUROKINISSI/ ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

Ομαλά και χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα συνεχίζεται η μαζική έξοδος των κατοίκων της Αθήνας, για τις διακοπές του Πάσχα, όπως αναφέρουν πληροφορίες από την Τροχαία. Χιλιάδες εκδρομείς εγκαταλείπουν την πρωτεύουσα, με αεροπλάνα, πλοία, τρένα, λεωφορεία και αυτοκίνητα, με την κίνηση στο εθνικό οδικό δίκτυο της χώρας να καταγράφεται πυκνή.

Ήδη από το πρωί της Μεγάλης Παρασκευής, η έξοδος των εκδρομέων του Πάσχα ήταν αυξημένη, με τους σταθμούς των ΚΤΕΛ να κατακλύζονται από εκδρομείς.

Είναι χαρακτηριστικό πως για σήμερα, από τον σταθμό του Κηφισού είχαν προγραμματιστεί περισσότερα από 325 δρομολόγια (100 έκτακτα).

Όπως τόνισε στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο πρόεδρος των ΚΤΕΛ Σοφοκλής Φάτσιος και σήμερα και χθες εκτός από τα κανονικά δρομολόγια προστέθηκαν και έκτακτα προκειμένου να καλυφθεί η έξοδος των εκδρομέων.

Αυξημένη κίνηση στο αεροδρόμιο

Αυξημένη παρατηρείται και φέτος η αεροπορική κίνηση με τις πτήσεις να είναι ενισχυμένες κατά περίπου στο 10% στο σύνολό τους, στοιχεία που δείχνουν ότι υπάρχουν και πολύ υψηλές πληρότητες. Σε ότι αφορά στην κίνηση στο «Ελ. Βενιζέλος», από χθες (Μεγάλη Πέμπτη) μέχρι και την Τετάρτη του Πάσχα έχουν προγραμματιστεί περίπου 3370 δρομολόγια εσωτερικού και εξωτερικού. Ειδικότερα για σήμερα 502 πτήσεις είναι προγραμματισμένες έναντι 474 που ήταν πέρυσι.

«Μαζική έξοδος» και με τα τρένα

Εξάλλου, σε ό,τι αφορά τις μετακινήσεις με τα τρένα, ήδη η ΤΡΑΙΝΟΣΕ όλη τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας προχώρησε στην αύξηση της χωρητικότητας των αμαξοστοιχιών για την καλύτερη εξυπηρέτηση των ταξιδιωτών, που μεταβαίνουν σε διάφορους προορισμούς για να περάσουν τις διακοπές.

Περισσότερα από 138.000 αυτοκίνητα έχουν περάσει από τη Μεγάλη Πέμπτη έως και τις 16:30 τη Μεγάλη Παρασκευή (06/04/2018) τα διόδια των Εθνικών Οδών, με την Τροχαία, πάντως, να εκτιμά πως η φετινή έξοδος των εκδρομέων κυμαίνεται στα ίδια περίπου επίπεδα με την περσινή.

Νωρίτερα, το μεσημέρι της Μεγάλης Παρασκευής παρατηρήθηκε αυξημένη κίνση στην Εθνική Οδό Αθηνών - Κορίνθου, στο ρεύμα καθόδου από το ύψος των διοδίων της Ελευσίνας έως και την Κακιά Σκάλα.

4426136

Πηγή: Eurokinissi/ ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

Το αδιαχώρητο και στα λιμάνια

Παράλληλα, αυξημένη ήταν και σήμερα η κίνηση στα λιμάνια της Αττικής. Από το λιμάνι του Πειραιά είχαν προγραμματιστεί για σήμερα 19 δρομολόγια από τη Ραφήνα 13 και από το Λαύριο 6.

Το Λιμενικό Σώμα έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα τάξης και ασφάλειας προκειμένου η έξοδος αλλά και η επιστροφή των εκδρομέων να είναι ομαλή.

Τη Μεγάλη Πέμπτη από το λιμάνι του Πειραιά πραγματοποιήθηκαν 24 δρομολόγια ενώ αναχώρησαν 23.700 επιβάτες, 3.427 ΙΧ οχήματα, 792 φορτηγά και 669 δίκυκλα. Για τα νησιά του Αργοσαρωνικού έγινα 31 δρομολόγια ενώ αναχώρησαν 7.630 επιβάτες με 1.214 ΙΧ οχήματα, 40 φορτηγά και 235 δίκυκλα.

Στη Ραφήνα έγιναν 18 δρομολόγια ενώ αναχώρησαν για διάφορα νησιά των Κυκλάδων και την Εύβοια 7.524 επιβάτες, 1.946 ΙΧ οχήματα, 54 φορτηγά και 157 δίκυκλα.

Από το Λαύριο πραγματοποιήθηκαν 6 δρομολόγια ενώ αναχώρησαν 1.909 επιβάτες με 560 ΙΧ οχήματα 16 φορτηγά και 25 δίκυκλα.

Πολλές ακτοπλοϊκές εταιρείες προσφέρουν και φέτος, λόγω του Πάσχα, εκπτώσεις και προσφορές ενώ από την Παρασκευή 30/3/2018 μέχρι και την Κυριακή 15/4/2018, οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, που υπηρετούν σε νησιά της χώρας, θα μπορούν να λάβουν έκπτωση 50% στα εισιτήρια των ιδίων, καθώς και στα ναύλα των ΙΧ και δικύκλων τους, για μετακινήσεις από και προς τα νησιά που υπηρετούν με την προσκόμιση βεβαίωσης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ