ΕΛΛΑΔΑ

Δώδεκα προκηρύξεις για 4.449 προσλήψεις μονίμων και εποχικών

Δώδεκα προκηρύξεις για 4.449 προσλήψεις μονίμων και εποχικών
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΜΑΡΙΑ ΜΑΡΟΓΙΑΝΝΗ

Το καλοκαίρι έρχονται δώδεκα προκηρύξεις του ΑΣΕΠ αλλά και φορέων για μόνιμο και εποχικό προσωπικό για θέσεις σε φορείς όπως το υπουργείο Δικαιοσύνης, μουσεία, ΕΥΔΑΠ, ΔΕΔΔΗΕ, ΕΚΑΒ, Ανοικτό Πανεπιστήμιο, ΕΛΤΑ, δήμοι, ΔΕΗ κ.ά.

Οι τέσσερις από τους διαγωνισμούς βρίσκονται στα γραφεία του ΑΣΕΠ και θα ανακοινωθούν σύντομα. Οι υπόλοιποι δρομολογούνται για τις αρχές του καλοκαιριού.

Στο Εθνικό Τυπογραφείο για δημοσίευση βρίσκεται η 4K/2018 προκήρυξη του ΑΣΕΠ για την πλήρωση με σειρά προτεραιότητας εκατό τριών (103) θέσεων τακτικού προσωπικού και προσωπικού με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης στην ΕΥΔΑΠ Α.Ε. (91 θέσεις), στο Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος (2 θέσεις), στην Ανώνυμο Εταιρία Διώρυγος Κορίνθου-ΑΕΔΙΚ (4 θέσεις), στο Ελεγκτικό Συνέδριο (1), στον Οργανισμό Λιμένος Ηρακλείου Α.Ε. (2 θέσεις), στο Λιμενικό Ταμείο Ν. Φωκίδας (1) και στον Οίκο του Ναύτου (2 θέσεις). Η προκήρυξη αναμένεται να σταλεί για ΦΕΚ μέσα στην εβδομάδα και σύντομα θα ανακοινωθεί η προθεσμία υποβολής αιτήσεων.

588 φύλακες στο υπ. Δικαιοσύνης

Στα γραφεία του ΑΣΕΠ βρίσκεται το αίτημα του υπουργείου Δικαιοσύνης για την προκήρυξη διαγωνισμού από την Ανεξάρτητη Αρχή για την πρόσληψη 588 μόνιμων υπαλλήλων σε φυλακές της χώρας. Σύμφωνα με πληροφορίες, η πλειοψηφία των θέσεων θα καλυφθεί από υποψηφίους με απολυτήριο Λυκείου (576 θέσεις). Οι υπόλοιπες θέσεις θα κατανεμηθούν στις υπόλοιπες εκπαιδευτικές βαθμίδες (ΤΕ και ΠΕ). Ανάμεσα στις ειδικότητες που θα καλυφθούν είναι: γιατροί, νοσηλευτές, κοινωνικοί λειτουργοί, ψυχολόγοι, υπάλληλοι φύλαξης, προσωπικό εξωτερικής φρούρησης, σωφρονιστικοί υπάλληλοι κ.ά. Η τελική επιλογή των υποψηφίων για τις θέσεις σωφρονιστικών υπαλλήλων θα γίνει αφού διεξαχθούν αθλητικές δοκιμασίες και ψυχοτεχνικά τεστ. Για τις διοικητικές θέσεις θα ζητηθούν απόδειξη γνώσης ηλεκτρονικών υπολογιστών και γνώσεις ξένης γλώσσας.

200 αρχαιοφύλακες στα μουσεία

Στην τελική ευθεία έχει μπει η προκήρυξη του υπουργείου Πολιτισμού για 200 μόνιμες θέσεις ΔΕ Φύλαξης-Πληροφόρησης ειδικότητας ΔΕ Ημερησίων Φυλάκων Αρχαιοτήτων και ΔΕ Νυχτοφυλάκων Αρχαιοτήτων στο υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού. Στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης δημοσιεύτηκε η κατανομή των θέσεων που πρόκειται να καλυφθούν από τους «προστατευόμενους» του ΟΑΕΔ και συγκεκριμένα από τις διατάξεις του ν. 2643/1998. Οι θέσεις που θα αφορούν στις κατηγορίες των προστατευομένων του ΟΑΕΔ καθορίζονται σε δεκατέσσερις.

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να διαθέτουν: α) πτυχίο ή δίπλωμα ή απολυτήριο τίτλο ειδικότητας Φύλακα Μουσείων και Αρχαιολογικών Χώρων ή αντίστοιχο πτυχίο ή δίπλωμα ή απολυτήριο τίτλο των παρακάτω σχολικών μονάδων: ΙΕΚ ή Επαγγελματικού Λυκείου ή Τεχνικού Επαγγελματικού Εκπαιδευτηρίου Α’ ή Β’ κύκλου σπουδών ή Ενιαίου Πολυκλαδικού Λυκείου ή Τεχνικού Επαγγελματικού Λυκείου ή Σχολής Επαγγελματικής Κατάρτισης ή Επαγγελματικής Σχολής ή Τεχνικής Επαγγελματικής Σχολής ΔΕ ή σχολής μαθητείας του ΟΑΕΔ του Ν. 1346/1983 ή Ν. 3475/2006 ή άλλο ισότιμο τίτλο σχολικής μονάδας της ημεδαπής ή αλλοδαπής, αντίστοιχης ειδικότητας και β) πολύ καλή γνώση της Αγγλικής ή Γαλλικής ή Γερμανικής.

510 μόνιμοι διανομείς και εσωτερικής εκμετάλλευσης στα ΕΛΤΑ

Μέσα στις επόμενες εβδομάδες θα σταλεί το αίτημα στο ΑΣΕΠ για 510 μόνιμους υπαλλήλους στα ΕΛΤΑ. Η διαδικασία υποβολής αιτήσεων θα γίνει ηλεκτρονικά μέσω ΑΣΕΠ. Η τελευταία μεγάλη προκήρυξη για μόνιμο προσωπικό στα ΕΛΤΑ ήταν πριν από δέκα χρόνια, ενώ κάθε χρόνο η εταιρία καταφεύγει στη λύση της απασχόλησης εποχικού προσωπικού, προκειμένου να αντιμετωπίσει τις αυξημένες ανάγκες που παρουσιάζονται κατά περιόδους. Η σχετική απόφαση προβλέπει πως οι θέσεις κατανέμονται ως εξής: 230 Ταχυδρόμων-Διανομέων, 215 Υπαλλήλων Εσωτερικής Εκμετάλλευσης, 25 Διοικητικών (στις ειδικότητες: Διοίκησης Εκμετάλλευσης 15, Τεχνικών-Ηλεκτρ. Μηχ/κών 3, Πληροφορικής 7), 25 Οδηγών και 15 Διαμετακομιστών.

Οι υποψήφιοι οδηγοί θα πρέπει να διαθέτουν Δίπλωμα Επαγγελματικής Κατάρτισης ΙΕΚ ειδικοτήτων: (α) Τεχνικού Αυτοκινήτων Οχημάτων ή (β) Εκπαιδευτή Υποψηφίων Οδηγών Αυτοκινήτων ή Πτυχίο Α’ ή Β’ κύκλου σπουδών ΤΕΕ ειδικότητας Μηχανών και Συστημάτων Αυτοκινήτου ή απολυτήριο ΕΠΑΛ τμήματος Μηχανικών Αυτοκινήτων ή ΤΕΣ Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ειδικότητας Μηχανών Αυτοκινήτου ή Σχολής Μαθητείας του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού ειδικότητας Μηχανοτεχνίτη Αυτοκινήτου ή συναφούς ειδικότητας και ισχύουσα επαγγελματική άδεια οδήγησης γ’ κατηγορίας. Για τις θέσεις διανομέων θα ζητηθούν οποιοδήποτε πτυχίο ή δίπλωμα ή απολυτήριος τίτλος Δευτεροβάθμιας ή Μεταδευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της ημεδαπής ή άλλος ισότιμος τίτλος σχολικής μονάδας της αλλοδαπής ανεξαρτήτως ειδικότητας. Για την ειδικότητα των διανομέων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης απαιτείται επίσης άδεια οδήγησης μοτοσικλέτας κατηγορίας Α’ (σταδιακής πρόσβασης), εκτός του μοτοποδηλάτου.

158 μηχανικοί στον ΔΕΔΔΗΕ

Στην πρόσληψη 158 μόνιμων υπαλλήλων θα προχωρήσει ο ΔΕΔΔΗΕ. Το αίτημα του φορέα έχει σταλεί στο ΑΣΕΠ για επεξεργασία. Η προκήρυξη αυτή έχει μπει σε προτεραιότητα και δεν αποκλείεται να σταλεί για δημοσίευση μέσα στις επόμενες μέρες. Σύμφωνα με πληροφορίες ανάμεσα στις ειδικότητες που θα ζητηθούν είναι: ΠΕ Ηλεκτρολόγοι Μηχανικοί, ΠΕ Διοικητικού-Οικονομικού, ΠΕ Πληροφορικής-Αναλυτές Προγραμματιστές, ΤΕ Ηλεκτρολόγοι Μηχανικοί, ΤΕ Ηλεκτρονικοί Μηχανικοί-Αυτοματισμού, ΔΕ Ηλεκτρονικοί Δικτύων, ΔΕ Ηλεκτρονικοί Σταθμών και Υποσταθμών, ΔΕ Χειριστές Μηχανημάτων Τεχνικών Έργων. Για τις θέσεις των μηχανικών θα ζητηθούν εκτός από το πτυχίο, γνώση χειρισμού Η/Υ στα αντικείμενα: (α) επεξεργασίας κειμένων, (β) υπολογιστικών φύλλων και (γ) υπηρεσιών Διαδικτύου, καλή γνώση αγγλικής γλώσσας και άδεια ασκήσεως επαγγέλματος. Η ευθύνη της σωστής συμπλήρωσης της αίτησης είναι αποκλειστικά του υποψηφίου. Επειδή η επεξεργασία των αιτήσεων γίνεται μηχανογραφικά, οι υποψήφιοι υποχρεούνται να συμπληρώσουν τα οικεία τετραγωνίδια/πεδία των (ηλεκτρονικών) αιτήσεων, καθώς και τους κωδικούς, που αναφέρονται σε αντίστοιχα προσόντα ή κριτήρια ή ιδιότητες που απαιτούνται και διαθέτουν.

100 θέσεις στις Ταχυμεταφορές

Σε προσλήψεις προσωπικού αορίστου χρόνου θα προχωρήσει η εταιρία Ταχυμεταφορές ΕΛΤΑ Α.Ε. Το διοικητικό συμβούλιο της εταιρίας αποφάσισε να εγκρίνει την πρόσληψη εκατό (100) ατόμων με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, πλήρους απασχόλησης για την κάλυψη αναγκών του φορέα. Οι θέσεις κατανέμονται ως εξής: Πτυχιούχοι ΑΕΙ 20, διανομείς (ΔΕ) 80. Η προκήρυξη θα σταλεί στο ΑΣΕΠ για έγκριση και αμέσως μετά θα ανακοινωθεί η 10ήμερη προθεσμία υποβολής αιτήσεων. Για τις θέσεις των διανομέων θα ζητηθούν οποιοδήποτε πτυχίο ή δίπλωμα ή απολυτήριος τίτλος ΔΕ ή Μεταδευτεροβάθµιας Εκπαίδευσης της ημεδαπής ή άλλος ισότιμος τίτλος σχολικής µονάδας της αλλοδαπής, ανεξαρτήτως ειδικότητας και άδεια οδήγησης μοτοσικλέτας κατηγορίας Α’ (σταδιακής πρόσβασης), εκτός του µοτοποδηλάτου, η οποία να είναι σε ισχύ. Η εμπειρία λαμβάνεται υπόψη µετά τη λήψη του βασικού τίτλου σπουδών µε τον οποίο οι υποψήφιοι µετέχουν στη διαδικασία επιλογής.

40 διασώστες στο ΕΚΑΒ

Στην πρόσληψη 40 μόνιμων υπαλλήλων θα προχωρήσει το ΕΚΑΒ το επόμενο διάστημα. Οι προσλήψεις θα γίνουν μέσω ΑΣΕΠ και το σχετικό αίτημα έχει ήδη υποβληθεί. Με το αριθμ. Α2β/Γ.Π.90177/16-01-2018 έγγραφο του υπουργείου Υγείας για την πλήρωση σαράντα (40) κενών οργανικών θέσεων του κλάδου ΔΕ Πληρωμάτων Ασθενοφόρου, ενώ με ΚΥΑ έχει γίνει και σχετικά κατανομή 3 θέσεων για προστατευόμενα πρόσωπα του νόμου 2643/1998, η πρόσληψη των οποίων θα γίνει μέσω ΟΑΕΔ. Για τη θέση του διασώστη ζητούνται: δίπλωμα Επαγγελματικής Κατάρτισης της ειδικότητας «Πλήρωμα Ασθενοφόρου-Διασώστης» του ΙΕΚ ΕΚΑΒ ή αντίστοιχης ειδικότητας σχολής της ημεδαπής ή αλλοδαπής (κύριος και α’ επικ.). Σε περίπτωση που δεν καθίσταται δυνατή η πλήρωση θέσεων από υποψηφίους με το προαναφερόμενο δίπλωμα, γίνεται δεκτός απολυτήριος τίτλος Ελληνικού Λυκείου ή άλλος ισότιμος τίτλος σχολικής μονάδας της ημεδαπής ή αλλοδαπής και βεβαίωση Επαγγελματικής Κατάρτισης ΙΕΚ ΕΚΑΒ της ειδικότητας «Πλήρωμα Ασθενοφόρου-Διασώστης».

200 στο Ανοιχτό Πανεπιστήμιο

Τη δρομολόγηση προκήρυξης, μέσω διαδικασιών ΑΣΕΠ, 200 θέσεων εργασίας μόνιμου διοικητικού προσωπικού στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο ανακοίνωσε η υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Ολγα Γεροβασίλη. Ο νέος διαγωνισμός θα σταλεί στο ΑΣΕΠ για επεξεργασία και θα βγει μέσα στις επόμενες εβδομάδες. Ανάμεσα στις ειδικότητες που θα ζητηθούν είναι: ΠΕ Διοικητικού Οικονομικού, ΔΕ Διοικητικών Γραμματέων, ΤΕ Μηχανογράφησης κ.ά.

50 μόνιμοι στο υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής

Με 50 μόνιμους υπαλλήλους αναμένεται να ενισχυθεί η κεντρική υπηρεσία του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής. Η εν λόγω προκήρυξη αναμένεται να σταλεί στα γραφεία του ΑΣΕΠ για επεξεργασία τις επόμενες μέρες. Ηδη καθορίστηκαν οι οργανικές θέσεις μόνιμου προσωπικού που θα καλυφθούν από τους προστατευόμενους του ΟΑΕΔ του ν. 2643/1998. Ο αριθμός των θέσεων για το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής (κεντρική υπηρεσία) και η κατανομή αυτών καθορίστηκε με απόφαση του υπουργείου Εργασίας σε τέσσερις.

1.200 στη ΔΕΗ

Με 1.200 εποχικούς υπαλλήλους θα ενισχυθεί η ΔΕΗ μέσα στις επόμενες μέρες. Το νέο προσωπικό θα υπογράψει οκτάμηνες συμβάσεις εργασίας και θα απασχοληθεί σε έργα και υπηρεσίες του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού κυρίως στις περιοχές Κοζάνης και Φλώρινας. Ανάμεσα στις ειδικότητες που θα προκηρυχθούν είναι αρχαιολόγοι, μηχανικοί, συντηρητές αρχαιοτήτων, ειδικευμένοι εργάτες, λογιστές, σχεδιαστές, φύλακες ημέρας και φύλακες νύχτας. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι νέες προκηρύξεις θα ξεκινήσουν να εκδίδονται σταδιακά μετά το Πάσχα και θα ολοκληρωθούν πριν από το καλοκαίρι. Οι υποψήφιοι πρέπει να έχουν ηλικία από 18 ως 65 ετών, ενώ για την επιλογή τους θα εφαρμοστούν τα κριτήρια του νόμου 2190/94 και ειδικότερα ο χρόνος ανεργίας, η εμπειρία, οι κοινωνικές ιδιότητες, ο αριθμός ανήλικων τέκνων και ο βαθμός τίτλου σπουδών.

600 εποχικοί σε κατασκηνώσεις και δημοτικές πλαζ

Σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο» με δίμηνες συμβάσεις θα καλυφθούν και φέτος οι ανάγκες των δήμων για κατασκηνωτικό και ναυαγοσωστικό προσωπικό. Σύμφωνα με πληροφορίες για το 2018 θα εγκριθούν 450 θέσεις στις κατασκηνώσεις και 150 θέσεις για ναυαγοσώστες σε δημοτικές επιχειρήσεις που διαθέτουν παραλίες. Οι προσλήψεις αυτές θα γίνουν με βάση το άρθρο 206 παρ.1 ν. 3584/2007, με το οποίο προβλέπεται η δυνατότητα πρόσληψης προσωπικού για την αντιμετώπιση κατεπειγουσών εποχικών ή πρόσκαιρων αναγκών με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, της οποίας η διάρκεια δεν υπερβαίνει τους δύο (2) μήνες μέσα σε συνολικό διάστημα δώδεκα (12) μηνών. Οι υποψήφιοι ναυαγοσώστες οφείλουν να διαθέτουν οποιοδήποτε πτυχίο ή δίπλωμα ή απολυτήριο τίτλο Δευτεροβάθμιας ή Μεταδευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της ημεδαπής ή άλλο ισότιμο τίτλο της αλλοδαπής, ανεξαρτήτως ειδικότητας και άδεια ναυαγοσώστη από Λιμενική Αρχή σε ισχύ.

700 στις Περιφέρειες για το πρόγραμμα δακοκτονίας

Περίπου 700 άτομα θα προσληφθούν και το 2018 για το πρόγραμμα δακοκτονίας του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης. Η πρόσληψη του ανωτέρω προσωπικού θα γίνει σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 21 του ν. 2190/94 «Σύσταση ανεξάρτητης αρχής για την επιλογή προσωπικού και ρύθμιση θεμάτων διοίκησης», όπως ισχύει, από τα αρμόδια για την πρόσληψη όργανα. Για την πρόσληψη του εργατοτεχνικού προσωπικού έχουν δοθεί σχετικές οδηγίες με τη με αριθμ. πρωτ. 6569/67952/14-06-2012 Εγκύκλιο της Διεύθυνσης Προστασίας Φυτικής Παραγωγής. Η δαπάνη που θα προκληθεί από την πρόσληψη του ανωτέρω προσωπικού θα βαρύνει τους προϋπολογισμούς των Περιφερειών στους οποίους θα αποδοθούν με χρηματικές εντολές του υπουργείου Εσωτερικών προς το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων σε βάρος του λογαριασμού «Κεντρικοί Αυτοτελείς Πόροι (ΚΑΠ) των Περιφερειών». Oι τομεάρχες δακοκτονίας προσλαμβάνονται για 5,5 μήνες και το εργατοτεχνικό προσωπικό διαφόρων ειδικοτήτων για διάστημα 6,5 μηνών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ