ΕΛΛΑΔΑ

Πτώση Mirage: Όταν ο νεκρός πιλότος μιλούσε για τους κινδύνους των αποστολών τους (vid)

Πτώση Mirage: Όταν ο νεκρός πιλότος μιλούσε για τους κινδύνους των αποστολών τους (vid)
ΓΕΑ

Ο σμηναγός Γιώργος Μπαλταδώρος, πατέρας και σύζυγος, είναι ο άτυχος χειριστής του Mirage 2000-5, που κατέπεσε ανοιχτά της Σκύρου το μεσημέρι. 

Ο 34χρονος χειριστής Μιράζ της 331 Μοίρας της 114 Πτέρυχας Μάχης, είχε εμφανιστεί στην στρατιωτική εκπομπή της ΕΡΤ «Αρετή και Τόλμη», σε αφιέρωμα για τους «Φρουρούς του Αιγαίου».

Στο σχετικό ρεπορτάζ είχε μιλήσει για τους κινδύνους των αποστολών τους, ενώ είχε αναφερθεί και στο τι κάνουν οι πιλότοι σε περίπτωση συναγερμού.

«Είμαστε σε επιφυλακή. Περιμένουμε πότε θα χτυπήσει το τηλέφωνο για να μας δώσουν οδηγίες. Από τη στιγμή που θα χτυπήσει το τηλέφωνο αυξάνεται η ετοιμότητά μας», είχε αναφέρει χαρακτηριστικά.

«Είμαστε πάντα έτοιμοι. Σίγουρα υπάρχει κίνδυνος, άσχετα αν τις περισσότερες φορές δεν γίνεται τίποτα. Αλλά δεν ξέρουμε σήμερα ή αύριο τι σκοπό έχουν να κάνουν οι απέναντι», έλεγε ο Γ. Μπαλταδώρος.

Εξηγώντας τον τρόπο που δουλεύουν, είχε πει πως όταν απογειώνονται, πετάνε σε σχηματισμό visual, δηλαδή, βλέπουν ο ένας τον άλλον και από εκεί και πέρα αναμένουν τις οδηγίες.

«Στις περισσότερες περιπτώσεις πηγαίνουμε κοντά και βλέπουμε τι οπλισμό έχουν και τι αεροπλάνα είναι και από κει και πέρα συμμορφωνόμαστε με τις οδηγίες».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ