ΕΛΛΑΔΑ

Κρίσιμη μέρα για τον απεργό πείνας και δίψας Βασίλη Δημάκη

Κρίσιμη μέρα για τον απεργό πείνας και δίψας Βασίλη Δημάκη
EUROKINISSI/ ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ

Σήμερα αναμένεται να συγκληθεί το Πειθαρχικό Συμβούλιο των Φυλακών Κορυδαλλού, προκειμένου να εξετάσει την αίτηση θεραπείας της απορριπτικής απόφασης του απεργού πείνας και δίψας Βασίλη Δημάκη.

Ο Βασίλης Δημάκης διανύει την 30η ημέρα απεργίας πείνας και την 8η ημέρα απεργίας δίψας και η κατάσταση της υγείας του έχει επιδεινωθεί αρκετά. Ο ίδιος εξακολουθεί να αρνείται οποιαδήποτε ιατρική υποστήριξη.

Λόγος της απεργίας πείνας και δίψας είναι η άρνηση του Συμβουλίου των Φυλακών να του επιτρέψουν να παρακολουθεί τα μαθήματα στο Πολιτικό της Νομικής Σχολής Αθηνών με «βραχιολάκι».

Το αίτημά του έχει ήδη απορριφθεί τρεις φορές από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Πειραιά.

Επιπλέον, το υπουργείο Δικαιοσύνης, σε ανακοίνωσή του, επεσήμανε πως είναι αναρμόδιο να λάβει μία τέτοια απόφαση και πως ο Βασίλης Δημάκης είχε στο παρελθόν αποφυλακιστεί υπό όρους, τους οποίους όμως παραβίασε, όπως έκανε και με άδεια που είχε λάβει.

Ο ίδιος, με ανακοίνωσή του, χαρακτήρισε «εμπαθές» το ανακοινωθέν του υπουργείου Δικαιοσύνης και τόνισε πως αρνείται να μεταφερθεί σε οποιοδήποτε νοσοκομείο για να του παραχθεί αναγκαστική σίτιση.

Την ίδια ώρα, αυξάνονται οι κοινωνικές πιέσεις, που ζητούν να γίνει δεκτό το αίτημα του κ. Δημάκη.

Στο διαδίκτυο έχουν συγκεντρωθεί πάνω από 4.500 υπογραφές πολιτών σχετικά με το ζήτημα, ενώ ανακοινώσεις έχουν εκδώσει εκπαιδευτικοί, οργανώσεις, φοιτητές, αλλά και ο τομέας Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ