ΕΛΛΑΔΑ

Αποστολή παρατηρητών στην ακροαματική διαδικασία για τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς

Αποστολή παρατηρητών στην ακροαματική διαδικασία για τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς
REUTERS/Ilkyaz Savas

Αντιπροσωπεία της Ολομέλειας των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος με επικεφαλής τον πρόεδρό της Δημήτρη Βερβεσό επισκέφθηκε τον αναπληρωτή υπουργό Εθνικής 'Αμυνας Φώτη Κουβέλη και τον ενημέρωσε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση Δικηγόρων (CCBE) θα προγραμματίσει αποστολή παρατηρητών «κατά την διάρκεια της διαδικασίας στην γειτονική χώρα», για τους δυο Έλληνες στρατιωτικούς που κρατούνται στις φυλακές της Αδριανούπολης.

Ειδικότερα, κατά τη συνάντηση αυτή, η αντιπροσωπεία της Ολομέλειας ενημέρωσε τον αναπληρωτή υπουργό Εθνικής 'Αμυνας για τις ενέργειες που έχει κάνει στην Ευρωπαϊκή Ένωση Δικηγόρων (CCBE) για το θέμα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία χωρίς να τους έχουν απαγγελθεί ακόμα κατηγορίες.

Επίσης, η δικηγορική αντιπροσωπεία ενημέρωσε τον Φώτη Κουβέλη για την απόφαση της CCBE να στείλει το επόμενο διάστημα σχετική επιστολή σε κάθε αρμόδιο, αλλά και να προγραμματίσει αποστολή παρατηρητών κατά την διάρκεια της διαδικασίας στην γειτονική χώρα.

Παράλληλα, η αντιπροσωπεία ενημέρωσε τον κ. Κουβέλη για τα καθημερινά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι δικηγόροι, αλλά και οι πολίτες στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά την καταλληλότητα και την λειτουργικότητα των κτιριακών υποδομών. Υποδομών, για την ανακαίνιση των οποίων έχουν βέβαια ξεκινήσει εργασίες, αλλά θα πρέπει να συνεχιστούν και να ολοκληρωθούν όσο το δυνατόν πιο γρήγορα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ