ΕΛΛΑΔΑ

Εργαζόμενοι της ΔΕΗ πέταξαν λιγνίτη έξω από τη Βουλή

Εργαζόμενοι της ΔΕΗ πέταξαν λιγνίτη έξω από τη Βουλή
EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

Αποκαθιστάται σταδιακά η κυκλοφορία στο κέντρο της Αθήνας, μετά και τη λήξη της συγκέντρωσης των εργαζομένων της ΔΕΗ ενάντια στο νομοσχέδιο για την πώληση λιγνιτικών μονάδων της επιχείρησης.

Νωρίτερα, οι εργαζόμενοι είχαν συγκεντρωθεί έξω από τη Βουλή, όπου συζητείται σε υψηλούς τόνους το νομοσχέδιο, και άδειασαν τσάντες με λιγνίτη.

Είχε προηγηθεί προσυγκέντρωση στα γραφεία της ΔΕΗ στην οδό Χαλκοκονδύλη.

Τρεις συγκεντρώσεις στο κέντρο

Από το πρωί, το κέντρο της Αθήνας ήταν απροσπέλαστο λόγω των τριών διαμαρτυριών που είχαν προγραμματιστεί.

Εκτός από τους εργαζόμενους της ΔΕΗ, πορεία είχαν νωρίτερα σήμερα και οι συνταξιούχοι που έδωσαν «ραντεβού» στην πλατεία Κοτζιά και πραγματοποίησαν πορεία προς το υπουργείο Οικονομικών και το υπουργείο Εργασίας.

Οι συνταξιούχοι ζητούν να μην υπάρξει καμία μείωση με την προσωπική διαφορά στις κύριες και επικουρικές συντάξεις, να μην υπάρξει μείωση του αφορολόγητου και περικοπή των οικογενειακών επιδομάτων και του ΕΚΑΣ, αλλά και να μην περάσουν τα «καταστρεπτικά μέτρα» της 4ης αξιολόγησης.

Σε διαμαρτυρία προχώρησαν και οι εργαζόμενοι της ΠΟΕΔΗΝ, που συγκεντρώθηκαν έξω από τα γραφεία της 1ης ΥΠΕ στους Αμπελοκήπους.

Οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία διαμαρτύρονται για την υποστελέχωση και υποχρηματοδότηση του ΕΣΥ, ζητώντας επίλυση οικονομικών και θεσμικών προβλημάτων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ