ΕΛΛΑΔΑ

Κατασχέθηκαν χιλιάδες προϊόντα-μαϊμού

Κατασχέθηκαν χιλιάδες προϊόντα-μαϊμού
Φωτογραφία αρχείου ΙCON PRESS / ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΑΔΑ

Ισχυρό πλήγμα στο παρεμπόριο κατάφεραν τα τελευταία εικοσιτετράωρα το Τμήμα Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος Κρήτης, το Τ.Α.Ε. και το ΣΔΟΕ Αττικής, κάνοντας «φύλλο και φτερό» αποθηκευτικούς χώρους στα Καμίνια Ηρακλείου, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν χιλιάδες προϊόντα - «μαϊμού».

Οι Αρχές, σε συνεργασία με το Κεντρικό Λιμεναρχείο και το Τελωνείο Ηρακλείου εντόπισαν σε αποθήκες που διατηρεί μια 44χρονη Ελληνίδα επιχειρηματίας, συνολικά 244.755 παπούτσια, τσάντες, αξεσουάρ, αρώματα, γυαλιά ηλίου και οράσεως, ηλεκτρονικά και άλλα είδη διαφόρων επώνυμων εταιρειών, 34.500 προϊόντα με πλαστά σήματα γνωστών εταιρειών, 3.828 κουτιά για την συσκευασία των προϊόντων καθώς και καταλόγους πώλησης ειδών απομίμησης.

Η 44χρονη επιχειρηματίας συνελήφθη και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου με κατηγορίες για διάθεση και πώληση απομιμητικών προϊόντων, πλαστογραφία, απάτη και παραβάσεις του Τελωνειακού Κώδικα.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, η ζημιά των νόμιμων εταιρειών ξεπερνά τα 50.000.000 ευρώ με τα διαφυγόντα κέρδη τους να υπολογίζονται σε πάνω από 150.000 ευρώ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ