ΕΛΛΑΔΑ

Σύλληψη 42χρονου για πορνογραφία ανηλίκων μέσω διαδικτύου

Σύλληψη 42χρονου για πορνογραφία ανηλίκων μέσω διαδικτύου
Φωτογραφία αρχείου Eurokinissi/Γιάννης Παναγόπουλος

Δικογραφία τακτικής διαδικασίας σε βάρος 42χρονου, για πορνογραφία και πορνογραφικές παραστάσεις ανηλίκων, μέσω διαδικτύου, σχηματίστηκε από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και υποβλήθηκε στην αρμόδια εισαγγελία.

Η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε έπειτα από παραγγελία για διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, από την εισαγγελία Πρωτοδικών, για ταυτοποίηση ατόμου, το οποίο, μέσω ιστότοπου κοινωνικής δικτύωσης, επικοινώνησε με ανήλικη και απέσπασε υλικό πορνογραφίας ανηλίκων. Από την άμεση έρευνα που διενεργήθηκε προέκυψε ότι ορισμένα από τα ηλεκτρονικά ίχνη αντιστοιχούσαν σε σύνδεση που ήταν καταχωρημένη στην οικία του 42χρονου, σε περιοχή της Δυτικής Ελλάδας.

Σε αστυνομική έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του δράστη ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή του στην υπόθεση, ενώ κατασχέθηκαν φορητό μέσο αποθήκευσης (USB) και κινητό τηλέφωνο, που θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για περαιτέρω εργαστηριακή διερεύνηση.

Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, με την Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προκειμένου να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες ή επίμεμπτες πράξεις ή δραστηριότητες που τελούνται μέσω Διαδικτύου, στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:

  • Τηλεφωνικά: 11188
  • Στέλνοντας e-mail στο: ccu@cybercrimeunit.gov.gr
  • Μέσω της εφαρμογής (application) για έξυπνα τηλέφωνα (smart phones): CYBERΚΙ D
  • Μέσω twitter : @ CyberAlertGR

ΔΗΜΟΦΙΛΗ