ΕΛΛΑΔΑ

Βίντεο από την επίθεση στη Χέυδεν στη διάθεση της ΕΛ.ΑΣ.-Πού ψάχνουν το κίνητρο

Βίντεο από την επίθεση στη Χέυδεν στη διάθεση της ΕΛ.ΑΣ.-Πού ψάχνουν το κίνητρο
(EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)

Σε ξεκαθάρισμα λογαριασμών για ναρκωτικά, αλλά και για τον έλεγχο οίκων ανοχής στην περιοχή του κέντρου της Αθήνας, ψάχνουν οι αστυνομικοί το κίνητρο της επίθεσης με πυροβολισμούς σε βάρος ενός 38χρονου Αλβανού στην οδό Χέυδεν την προηγούμενη εβδομάδα. 

Οι Αρχές έχουν στη διάθεσή τους βίντεο από διπλανά καταστήματα που έχουν καταγράψει τη στιγμή που οι δράστες φτάνουν στο κομμωτήριο και εισβάλουν και πυροβολούν το θύμα τους, ενώ κάνουν έρευνα σε ένα μεγαλύτερο κύκλο στην περιοχή, για να δουν πού καταλήγουν οι μηχανές των δραστών και πού βγάζουν τα κράνη και τις κουκούλες που φορούσαν για να καλύπτουν τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους.

Συνολικά πάντως οι αστυνομικοί έχουν διαπιστώσει ότι τρεις μηχανές με κουκουλοφόρους ήταν στην επίθεση. Στη μια ήταν το άτομο που πυροβόλησε μαζί με ένα συνεργό, ενώ ακολουθούσαν δυο ακόμη μηχανές.

Την ίδια ώρα στους αστυνομικούς έχουν μιλήσει αρκετά άτομα που γνωρίζουν πρόσωπα και καταστάσεις από τις παράνομες δραστηριότητες οργανωμένων κυκλωμάτων στην περιοχή, που όμως αρνούνται να καταθέσουν επίσημα κάτω από το κράτος του φόβου.

Το 38χρονο θύμα συνεχίζει να δηλώνει άγνοια για τα κίνητρα των δραστών και δεν δίνει καμία εξήγηση για το γιατί δέχτηκε πυροβολισμούς από τον άγνωστο άνδρα την ώρα που μόλις είχε μπει στο κομμωτήριο.

Ο δράστης τον πυροβόλησε έξι φορές με βασικό στόχο να τον εκφοβίσει και να στείλει μήνυμα στο θύμα του.

«....Με αυτό το δεδομένο είναι από δύσκολο έως αδύνατο ο 38χρονος να μιλήσει και να πει ό,τι γνωρίζει..» έλεγε στο CNN Greece αξιωματικός της ΕΛΑΣ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ