ΕΛΛΑΔΑ

Ανασφάλιστα οχήματα: Έρχονται πρόστιμα έως 250 ευρώ

Ανασφάλιστα οχήματα: Έρχονται πρόστιμα έως 250 ευρώ
(EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣΜΙΣΙΝΑΣ)

Τελευταία ευκαιρία  προκειμένου να ασφαλίσουν τα οχήματά τους έχουν όσοι ιδιοκτήτες είναι ανασφάλιστοι.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος το πρώτο τετράμηνο του 2018 τα ασφαλισμένα οχήματα αυξήθηκαν κατά 95.927.

Συγκεκριμένα, στις 30 Απριλίου ανήλθαν σε 6.104.684 από 6.000.757 που ήταν στην αρχή του έτους.

Ταυτόχρονα, νέα διασταύρωση για τα ανασφάλιστα πραγματοποίησε η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων, με βάση τα στοιχεία για τα κυκλοφορούντα ΙΧ αυτοκίνητα που έχουν οι εφορίες, το υπουργείο Οικονομικών αλλά και τα δεδομένα των ασφαλιστικών εταιρειών.

Την ίδια ώρα, όπως αναφέρει η ΕΡΤ ζήτησε από τις ασφαλιστικές εταιρείες να αποστείλουν εκ νέου μέχρι και τις 7 Μαϊου τελικά στοιχεία ώστε να «τρέξει» μία ακόμη διασταύρωση και όσοι ασφάλισαν από τέλος Απριλίου μέχρι σήμερα τα οχήματα τους, να βγουν από τη «μαύρη» λίστα.

Επιπλέον, ανακοινώσεις αναμένονται από τηνΑΑΔΕ στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας οπότε και θα κληθούν οι κάτοχοι των αυτοκινήτων που βρέθηκαν με τα ανασφάλιστα να προχωρήσουν στην ασφάλιση των οχημάτων τους. Αξίζει να σημειωθεί πως για να ασφαλίσει ο ιδιοκτήτης του ΙΧ το όχημά του εφόσον έχει εκδοθεί πρόστιμο σε βάρος του θα πρέπει πρώτα να το πληρώσει.

Τα πρόστιμα

- 100 ευρώ για δίκυκλα έως 250 κυβικά,
- 150 ευρώ για δίκυκλα άνω των 251 κυβικών,
- 200 ευρώ για αυτοκίνητα έως 1000 κυβικά και,
- 250 ευρώ για μεγαλύτερου κυβισμού.

Την ερχόμενη Δευτέρα και Τρίτη η ΑΑΔΕ θα προχωρήσει στην πιστοποίηση όλων των ανασφάλιστων οδηγών.

Αμέσως μετά θα ακολουθήσει η έκδοση και αποστολή των προστίμων σε όσους διαπιστώθηκε ότι τελικά δεν είχαν εξοφλήσει το ασφαλιστήριο για το όχημά τους.

Τα πρόστιμα θα αναρτηθούν στη σελίδα του TaxisNet, για κάθε οδηγό – ιδιοκτήτη.Για να μπορέσει ο ιδιοκτήτης του ΙΧ να ασφαλίσει το όχημά του, εφόσον έχει εκδοθεί πρόστιμο σε βάρος του, θα πρέπει να πληρώσει πρώτα το πρόστιμο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ