ΕΛΛΑΔΑ

ΕΛΤΑ: Βρέθηκε λύση για τους λογαριασμούς της ΔΕΗ

ΕΛΤΑ: Βρέθηκε λύση για τους λογαριασμούς της ΔΕΗ
EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ

Από την επιδότηση του Δημοσίου για την καθολική υπηρεσία που παρέχουν τα Ελληνικά Ταχυδρομεία σε όλη την ελληνική επικράτεια, θα καταβληθεί τμήμα της οφειλής των 57 εκ. ευρώ που παρακρατήθηκαν από την ΔΕΗ.

Η «ένεση ρευστότητας» στα ταχυδρομεία, αποφασίστηκε σε έκτακτη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Μαξίμου σε συνεννόηση του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής Νίκου Παππά και του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Γιώργου Χουλιαράκη και αναμένεται να ανέλθει στο ποσό των 22,5 εκατομμυρίων ευρώ.

Την εξέλιξη αυτή «φωτογράφησε» την Τετάρτη εξερχόμενος από την συνάντηση με τους θεσμούς και ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Γιώργος Σταθάκης, λέγοντας στους δημοσιογράφους ότι «βρέθηκε λύση για την παρακράτηση των λογαριασμών της ΔΕΗ».

Η σχετική υπουργική απόφαση υπεγράφη και αναρτήθηκε στη Διαύγεια. Σύμφωνα με αυτή, το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης προχωρά στην άμεση καταβολή 22,5 εκατ. ευρώ στα ΕΛΤΑ, για την αποπληρωμή της καθολικής υπηρεσίας για το 2013 και το α' εξάμηνο του 2014.

Πηγές του υπουργείου αναφέρουν ότι η κατάθεση του συγκεκριμένου ποσού αναμένεται να διευκολύνει τη διοίκηση των ΕΛΤΑ στην αποπληρωμή του χρέους που έχει προς τη ΔΕΗ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ