ΕΛΛΑΔΑ

Θερινό σχολείο για... drones από το ΑΠΘ

Θερινό σχολείο για... drones από το ΑΠΘ
ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI

Θερινό σχολείο μη επανδρωμένων αεροσκαφών- drones διοργανώνει το Εργαστήριο Τεχνητής Νοημοσύνης και Ανάλυσης Πληροφοριών του Τμήματος Πληροφορικής του ΑΠΘ με τη σύμπραξη της ερευνητικής ομάδας «Ίκαρος» διοργανώνει, στο πλαίσιο του ερευνητικού έργου Multidrone - HORIZON 2020.

To θερινό σχολείο θα πραγματοποιηθεί από την Τετάρτη 29 έως την Παρασκευή 31 Αυγούστου 2018, στο Αμφιθέατρο ΙΙ του ΚΕΔΕΑ του ΑΠΘ.

Όπως αναφέρει το seleo.gr, σκοπός του είναι να παράσχει μία επισκόπηση των διάφορων θεμάτων υπολογιστικής όρασης και μηχανικής μάθησης που συναντώνται στις εφαρμογές των drones στην κινηματογραφία.

Κατά τη διάρκεια του θερινού σχολείου θα πραγματοποιηθεί, την Τρίτη 28 Αυγούστου 2018, εκδρομή στα Μετέωρα, όπου θα γίνει κινηματογραφική λήψη στην περιοχή.
Την Παρασκευή 31 Αυγούστου 2018 θα πραγματοποιηθούν οι ακόλουθες δύο δράσεις, οι οποίες είναι ανοιχτές για το κοινό:

• «Ηands-on programming workshop on drones, στην οποία θα γίνει γνωριμία με το περιβάλλον ROS, χρησιμοποιώντας Python για εφαρμογές βαθέων νευρωνικών, και θα υπάρξουν πρακτικά παραδείγματα video streaming.

• «Public Awarness Workshop on drones», κατά τη διάρκεια της οποίας θα πραγματοποιηθεί ημερίδα ευαισθητοποίησης σε θέματα σχετικά με ηθικά ζητήματα που προκύπτουν από τη χρήση μη επανδρωμένων αεροσκαφών με σκοπό την κινηματογράφηση, όπως η προστασία των προσωπικών δεδομένων.

Οι εγγραφές ξεκίνησαν, θα διαρκέσουν έως τις 30 Ιουνίου και αφορούν και φοιτητές και απόφοιτους Θετικών ή Πολυτεχνικών σχολών με μαθηματικό υπόβαθρο.

Το κόστος της βασικής εγγραφής ανέρχεται στα 190 ευρώ, της μειωμένης για νέους επαγγελματίες (πάνω από δύο χρόνια αποφοίτησης) στα 90 ευρώ, ενώ για φοιτητές και ανέργους ανέρχεται στα 30 ευρώ. Μετά τις 30 Ιουνίου 2018, η βασική εγγραφή ανέρχεται σε 200 ευρώ, η μειωμένη εγγραφή για νέους επαγγελματίες (πάνω από δύο χρόνια αποφοίτησης) στα 100 ευρώ και για φοιτητές και ανέργους ανέρχεται στα 30 ευρώ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ