ΕΛΛΑΔΑ

Συνεχίζεται η έξοδος των εκδρομέων για το τριήμερο – Αυξημένη κίνηση σε λιμάνια και εθνικές οδούς

Συνεχίζεται η έξοδος των εκδρομέων για το τριήμερο – Αυξημένη κίνηση σε λιμάνια και εθνικές οδούς
EUROKINISSI

Αυξημένη είναι η κίνηση σε λιμάνια, αεροδρόμιο και εθνικές οδούς, με τους Αθηναίους να εγκαταλείπουν με κάθε μέσο την πρωτεύουσα για την μικρή απόδραση του τριημέρου του Αγίου Πνεύματος.

Ήδη από το μεσημέρι της Παρασκευής, οι έξοδοι προς της Κεντρική Ελλάδα και την Πελοπόννησο ήταν αυξημένη, ενώ οι σταθμοί των ΚΤΕΛ σε Λιοσίων και Κηφισό κατακλύστηκαν από εκδρομείς. Σε ορισμένες περιπτώσεις μάλιστα προστέθηκαν και έκτακτα δρομολόγια για την εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού.

Αυξημένη είναι και η αεροπορική κίνηση, με τις πτήσεις εσωτερικού να έχουν την… τιμητική τους.

Εξάλλου, σε ό,τι αφορά τις μετακινήσεις με τα τρένα, οι αμαξοστοιχίες αναχωρούν με πληρότητα που ξεπερνά το 90%.

Παράλληλα, αυξημένη είναι και η κίνηση στα λιμάνια της Αττικής, καθώς πολλοί κάτοικοι της πρωτεύουσας επέλεξαν τα νησιά του Αιγαίου και τους κοντινούς προορισμούς του Αργοσαρωνικού για να περάσουν το τριήμερο.

Ομαλά η έξοδος και στη Θεσσαλονίκη

Ομαλά διεξάγεται η έξοδος εκδρομέων από τη Θεσσαλονίκη προς τους γύρω νομούς, λόγω του τριημέρου του Αγίου Πνεύματος.

Η κίνηση των οχημάτων, που ξεκίνησε από χθες, είναι αυξημένη αλλά όχι μαζική, όπως δήλωσε στο ΑΠΕ- ΜΠΕ ο διευθυντής της Τροχαίας Θεσσαλονίκης, Γιώργος Σουρβίνος, ο οποίος συνέστησε προσοχή των οδηγών στην κατανάλωση αλκοόλ, στην ταχύτητα και στην κούραση.

«Η κίνηση είναι μεν αυξημένη – στις περιοχές Ασπροβάλτας, Θέρμης, Λητής, που συνδέονται με τις εθνικές οδούς για την έξοδο των εκδρομέων – αλλά δεν είναι μαζική» ανέφερε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ