ΕΛΛΑΔΑ

Την τελευταία στιγμή απετράπη νέα κρίση στη Μυτιλήνη

Την τελευταία στιγμή απετράπη νέα κρίση στη Μυτιλήνη

Στο παρά πέντε αποσοβήθηκε νέα κρίση που θα ξεσπούσε στη Μυτιλήνη όταν περίπου 250 αλλοδαποί πήραν τα πράγματά τους και επιχείρησαν να φύγουν από το κέντρο φιλοξενίας στη Συκαμιά και να κατέβουν και να εγκατασταθούν στην πλατεία της πόλης.

Ανάμεσά τους ήταν και ογδόντα παιδιά. Πρόκειται για Ιρακινούς κουρδικής καταγωγής που προχθές το βράδυ δέχθηκαν επίθεση στο κέντρο ταυτοποίησης στη Μόρια από αραβόφωνους που τους κατηγορούσαν ότι δεν τηρούσαν αυστηρά το ραμαζάνι, με αποτέλεσμα μάλιστα επτά άτομα να τραυματιστούν.

Για λόγους ασφαλείας και υπό τον φόβο νεών συγκρούσεων εγκατέλειψαν τη Μόρια και αρχικά μεταφέρθηκαν σε ένα καμπ στην περιοχή της Συκαμιάς, όπου οι αρμόδιοι τους είχαν πει ότι θα έμεναν για δύο 24ωρα. Όμως το πρωί έφυγαν από τον συγκεκριμένο χώρο με σκοπό να φτάσουν στην πόλη και να στήσουν εκεί πρόχειρες σκηνές.

Η αστυνομία παρέταξε στον δρόμο αστυνομικές δυνάμεις και άρχισε διαπραγματεύσεις με τους αλλοδαπούς ξεκαθαρίζοντάς τους όμως ότι σε καμία περίπτωση δεν θα τους επέτρεπαν να στήσουν καταυλισμό στην πλατεία της Μυτιλήνης.

Τελικά, τα 250 άτομα κατά πάσα πιθανότητα θα μεταφερθούν σε έναν πρόχειρο καταυλισμό στη Λάρσο.

Στις φωτογραφίες, μάλιστα, που δημοσιεύει το CNN Greece αποτυπώνεται και η διαδικασία της μεταφοράς.

Πάντως, η κατάσταση στη Μόρια παραμένει τεταμένη, με τις αστυνομικές δυνάμεις να βρίσκονται σε επιφυλακή.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ