ΕΛΛΑΔΑ

Πορεία ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ: Ένταση, χημικά και πετροπόλεμος στο κέντρο της Αθήνας (pics)

Πορεία ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ: Ένταση, χημικά και πετροπόλεμος στο κέντρο της Αθήνας (pics)
EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

Επεισόδια σημειώθηκαν σποραδικά στο κέντρο της Αθήνας, στο περιθώριο των απεργιακών κινητοποιήσεων. 

H σημερινή κινητοποίηση της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ «έκλεισε» με δύο συγκεντρώσεις, ενάντια στις «καταστροφικές πολιτικές για κοινωνία και οικονομία με δυσβάσταχτα μέτρα», όπως ανέφερε το σχετικό κάλεσμα. Οι πορείες των συνδικάτων και άρχισαν σταδιακά να δίνονται στην κυκλοφορία οι δρόμοι της Αθήνας που είχαν κλείσει.

Κατά τη διάρκεια της πορείας της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ προς τη Βουλή, ομάδα περίπου 50 ατόμων πέταξε μπουκάλια με μπογιές προς το υπουργείο Οικονομικών, με αποτέλεσμα να επέμβουν τα ΜΑΤ για να τους απωθήσουν.

Επεισόδια σημειώθηκαν και έξω από τον ΣΕΒ, στο ύψος της Αμαλίας. Άγνωστοι επιχείρησαν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό για να φτάσουν στα γραφεία και πέταξαν πέτρες εναντίων των ΜΑΤ, που απάντησαν με ρίψη χημικών.

Νωρίτερα, την ώρα που βρισκόταν σε εξέλιξη η συγκέντρωση της ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ στην πλατεία Κλαυθμώνος, 30 κουκουλοφόροι που είχαν συγκεντρωθεί στα Προπύλαια, πέταξαν αυγά και τρικάκια στους συγκεντρωμένους, ενώ κάποιοι έσκισαν το πανό και έσπασαν το βήμα των ομιλητών.

Στα τρικάκια αναγραφόταν το σύνθημα «καμία συμμαχία με την εργοδοσία».

Συνθήματα στο κτήριο της ΓΣΕΕ

Νωρίτερα, συλλογικότητες της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς και του αντιεξουσιαστικού χώρου έγραψαν συνθήματα με κόκκινο σπρέι στους εξωτερικούς τοίχους του κτηρίου της ΓΣΕΕ, στη συμβολή της Αλεξάνδρας με την Πατησίων.

Και αυτά τα συνθήματα καταγγέλλουν τη συνεργασία του σωματείου με τους εργοδότες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ