ΕΛΛΑΔΑ

Σκουρλέτης: Δεν υπάρχουν περισσότερο και λιγότερο πατριώτες

Σκουρλέτης: Δεν υπάρχουν περισσότερο και λιγότερο πατριώτες
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΝΤΟΜΑΛΗΣ/ Φωτογραφία αρχείου

Σε συνέντευξη Τύπου στο δημαρχείο της Βέροιας, ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης δήλωσε ότι «δεν υπάρχουν περισσότερο και λιγότερο πατριώτες», στο πλάισιο δηλώσεων με θέμα την ονομασία της ΠΓΔΜ και τις τρέχουσες διαπραγματεύσεις. 

Καθώς οι ηγέτες των δύο χωρών ευελπιστούν σε εξεύρεση αμιγώς αποδεχτής λύσης, τόνισε ότι «επιδίωξη της κυβέρνησης είναι να λύσει με εθνικά επωφελείς όρους μια εκκρεμότητα που ταλανίζει τη χώρα πάνω από 25 χρόνια».

Δήλωσε ακόμα ότι «όλοι εκκινούνε με βάση την εξυπηρέτηση των εθνικών συμφερόντων», αλλά και ότι κάποια άτομα «προσπαθούν σήμερα να βάλουν νέες διαχωριστικές γραμμές σε αυτά τα ζητήματα» αλλά εξέφρασε και την διαφωνία του «με οποιουσδήποτε αφορισμούς που με εύκολο τρόπο βάζουν ταμπέλες από εδώ και από εκεί: εθνομηδενιστές, προδότες, ακροδεξιοί, κτλ» σχολίασε ότι απόπειρες σαν αυτές «είναι για εσωτερική κατανάλωση και ίσως να απευθύνονται σε έναν κόσμο που λειτουργεί περισσότερο με το θυμικό του και λειτουργεί αντανακλαστικά».

Εξέφρασε ελπιδοφόρο μήνυμα για την επίλυση του ζητήματος λέγοντας ότι «προσπαθήσουμε να αξιοποιήσουμε μια συγκυρία που φαίνεται ότι μας δίνει μια ευκαιρία. Μακάρι να ολοκληρωθεί αυτή η ευκαιρία.» Δεν αμέλησε όμως να επιπλήξει αυτούς που δημιουργούν εσωτερικές συγκρούσεις στη χώρα, κάνοντας αυστηρή παράκληση να «μη δημιουργούμε ψεύτικους και τεχνητούς διχασμούς στα εθνικά ζητήματα».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ