ΕΛΛΑΔΑ

Χτύπησαν ξανά οι ληστές των κοσμηματοπωλείων και η συμμορία των ΑΤΜ

Χτύπησαν ξανά οι ληστές των κοσμηματοπωλείων και η συμμορία των ΑΤΜ
Φωτογραφία Αρχείου EUROKINISSI/ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Χτύπησε και πάλι η συμμορία των κοσμηματοπωλείων που δεν διστάζει να γκρεμίζει την πρόσοψη των κοσμηματοπωλείων για να αρπάξει τα κοσμήματα που βρίσκονται στις προθήκες.

Τα ξημερώματα, μια ομάδα περίπου δέκα ατόμων, χρησιμοποιώντας δύο οχήματα, έδεσαν με συρματόσχοινα τα ρολά καταστήματος στο Περιστέρι και προσπάθησαν να τα παραβιάσουν βάζοντας μπροστά τα δύο οχήματα.

Οι δράστες προσπάθησαν αρκετή ώρα και όταν είδαν ότι δεν μπορούσαν να ξηλώσουν εντελώς τα σιδερένια ρολά εγκατέλειψαν τα σχοινιά στο σημείο και εξαφανίστηκαν.

Οι Αρχές εκτιμούν ότι έχουν να κάνουν με ομάδα Ρομά, που πριν από περίπου μία εβδομάδα, με τον ίδιο ακριβώς τρόπο, είχαν χτυπήσει ένα κοσμηματοπωλείο στα δυτικά προάστια.

Επίσης, τα ξημερώματα στην Αγία Παρασκευή άγνωστοι επιχείρησαν να ανατινάξουν ΑΤΜ τράπεζας που βρίσκεται σε είσοδο σούπερ-μάρκετ και να αρπάξουν τις κασετίνες με τα χρήματα. Διοχέτευσαν, όμως, περισσότερο αέριο από όσο θα έπρεπε με αποτέλεσμα να προκαλέσουν σοβαρές υλικές ζημιές αλλά δεν κατάφεραν να αρπάξουν τα χρήματα.

Το περιστατικό έρχεται 24 ώρες μετά από άλλα χτυπήματα της συμμορίας. Δεν αποκλείεται, μάλιστα, να είναι και περισσότερες από μία, καθώς η μέθοδος ανατίναξης ΑΤΜ φαίνεται να είναι αυτό το διάστημα η πιο διαδεδομένη ανάμεσα στις συμμορίες ληστών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ