ΕΛΛΑΔΑ

ΒΙΑΝΕΞ - MSD: Η επιτυχημένη συνεργασία 35 ετών διευρύνεται

ΒΙΑΝΕΞ - MSD: Η επιτυχημένη συνεργασία 35 ετών διευρύνεται

Νέα επιχειρηματική συμφωνία στη θεραπευτική κατηγορία της δυσλιπιδαιμίας.

 

Μια συνεργασία η οποία διαρκεί για περισσότερα από 35 χρόνια είναι αδιαμφισβήτητα επιτυχημένη. Αυτό συμβαίνει στην περίπτωση των φαρμακευτικών εταιρειών MSD και ΒΙΑΝΕΞ, οι οποίες ανακοίνωσαν τη Δευτέρα (04/06/2018) τη διεύρυνση της συνεργασίας τους.

Ιθύνων νους για την έναρξη αυτής της επιτυχημένης συνεργασίας, είναι ο «πατριάρχης» της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας, ιδρυτής και πρόεδρος της ΒΙΑΝΕΞ, Παύλος Γιαννακόπουλος. Πιστός συνεχιστής του έργου του πατέρα του, ο αντιπρόεδρος και αν. διευθύνων σύμβουλος της ΒΙΑΝΕΞ, Δημήτρης Γιαννακόπουλος, ανανέωσε και διεύρυνε τη συνεργασία των δύο εταιρειών, στη θεραπευτική κατηγορία της δυσλιπιδαιμίας.

H νέα επιχειρηματική συμφωνία τίθεται σε ισχύ από την 1η Ιουνίου 2018. Συγκεκριμένα, Η ΒΙΑΝΕΞ θα αναλάβει εξ ολοκλήρου τη διανομή και προώθηση των δύο καταξιωμένων φαρμακευτικών σκευασμάτων της MSD, της εζετιμίμπης καθώς και του σταθερού συνδυασμού της εζετιμίμπης με τη σιμβαστατίνη και η ΜSD θα συνεχίσει κατ’ αποκλειστικότητα τη διανομή και προώθηση του καινοτόμου συνδυασμού ατορβαστατίνης και εζετιμίμπης.

Η διεύρυνση της συνεργασίας των δύο εταιρειών εντάσσεται στη γενικότερη στρατηγική της MSD να αναδεικνύει την αξία των καινοτόμων φαρμάκων της, επενδύοντας παράλληλα στην παραγωγικότητα και ανάπτυξη της χώρας μας, μέσα και από την ανάπτυξη συνεργασιών με ελληνικές εταιρείες. Η BIANEΞ είναι ένας καταξιωμένος συνεργάτης εμπιστοσύνης για την MSD. Στόχος της ΒΙΑΝΕΞ είναι η συνέχιση και διεύρυνση της συνεργασίας της, με βασικό στρατηγικό εταίρο την MSD, σε καινοτομικά φάρμακα.

Με αφορμή τη διεύρυνση της συνεργασίας, ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος, αντιπρόεδρος του Ομίλου ΒΙΑΝΕΞ ανέφερε σχετικά: «Η συνεργασία της ΒΙΑΝΕΞ με την MSD στην ελληνική αγορά, όχι μόνο συνεχίζεται με επιτυχία, περισσότερο από 35 χρόνια, αλλά και διευρύνεται τώρα στη θεραπευτική κατηγορία της δυσλιπιδαιμίας, μια διεύρυνση που προσφέρει και στις δυο εταιρείες μεγάλα περιθώρια ανάπτυξης και απόδοσης. Το επιχειρηματικό μοντέλο της ΒΙΑΝΕΞ έχει στρατηγικό στόχο, την διάθεση στην ελληνική αγορά καταξιωμένων προϊόντων, με τεκμηριωμένα θεραπευτικά οφέλη, συνεργαζόμενη με ένα στρατηγικό εταίρο παγκόσμιας εμβέλειας όπως η MSD, ισχυροποιώντας τη θέση της, ως η κορυφαία Ελληνική Φαρμακευτική Εταιρεία».

Για την ανακοίνωση της νέας επιχειρηματικής συμφωνίας η Agata Jakoncic, Managing Director της MSD, δήλωσε: «Η στρατηγική της εταιρείας μας παγκοσμίως επικεντρώνεται στην ανάδειξη της αξίας των καινοτόμων προϊόντων καθώς και στην ανάπτυξη νέων θεραπειών που θα δώσουν μεγαλύτερη ελπίδα σε εκατομμύρια ασθενείς σε όλο τον κόσμο. Στην Ελλάδα διαθέτουμε ένα ευρύ χαρτοφυλάκιο καινοτόμων και καταξιωμένων προϊόντων και μέσα από την 35ετή συνεργασία μας με ένα ισχυρό συνεργάτη όπως η ΒΙΑΝΕΞ, εξασφαλίζουμε μεγαλύτερη πρόσβαση των ασθενών στα φάρμακά μας. Πιστεύουμε ότι η διεύρυνση της συνεργασίας μας στη θεραπευτική κατηγορία της δυσλιπιδαιμίας θα έχει απώτερο όφελος στην ελληνική οικονομία και θα συμβάλλει στην περαιτέρω ενημέρωση της ιατρικής κοινότητας».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ