ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά σε βιοτεχνία στο Περιστέρι: Υπό μερικό έλεγχο η πυρκαγιά-Ζημιές σε παρακείμενα κτίρια

Φωτιά σε βιοτεχνία στο Περιστέρι: Υπό μερικό έλεγχο η πυρκαγιά-Ζημιές σε παρακείμενα κτίρια
Νεκτάριος Μπεχράκης

Υπό έλεγχο τέθηκε, η φωτιά που εκδηλώθηκε στις 5 τα ξημερώματα, σε αποθήκη με ηλεκτρικά είδη στην οδό Στυλιανού Γονατά, στο Περιστέρι, ωστόσο στο σημείο βρίσκονται ακόμα πυροσβεστικές δυνάμεις, με 3 οχήματα.

Για προληπτικούς λόγους απομακρύνθηκαν νωρίτερα κάτοικοι κοντινών σπιτιών, κάποια από τα οποία έχουν υποστεί ζημιές από τις φλόγες.

Σημειώνεται ότι τις προσπάθειες των πυροσβεστών δυσκολεύουν τα εύφλεκτα υλικά που υπάρχουν στην αποθήκη, η οποία έχει υποστεί μεγάλες ζημιές, με τον ιδιοκτήτη να κάνει λόγο για ολική καταστροφή.

Το σχέδιο της Πυροσβεστικής εκτυλίχθηκε σε δυο φάσεις. Η πρώτη ήταν να κατασβήσει τη φωτιά στη βιοτεχνία και η δεύτερη να προστατέψει τα διπλανά σπίτια που κινδύνεψαν από τη φωτιά.

Την τελευταία ώρα, λόγω της διάρκειας και της έντασης της φωτιάς εκφράζονται φόβοι για τη στατικότητα του κτιρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Πυροσβεστική, από τις φλόγες δεν γλύτωσαν ορισμένα σπίτια τα οποία βρισκόντουσαν σε κοντινή απόσταση από την αποθήκη. Σημειώθηκαν εξωτερικά ζημιές σε σπίτια που εφάπτονται στο κτίριο, ενώ ζημιές προκλήθηκαν και σε ένα ακατοίκητο διαμέρισμα.

Παράλληλα, γειτονικά σπίτια πλημμύρισαν από τα νερά που έριχνε η πυροσβεστική για να κατασβέσει τη φωτιά στη βιοτεχνία, ενώ η θερμοκρασία στο εσωτερικό τους είναι ιδιαίτερα υψηλή.

Τα αίτια της πυρκαγιάς διερευνά το Ανακριτικό Τμήμα της Πυροσβεστικής, ενώ η εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος μιλώντας στον ΣΚΑΙ σημείωσε πως «είναι πολύ νωρίς για να πούμε πως ξεκίνησε η πυρκαγιά, προέχει η πλήρης κατάσβεσή της».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ