ΕΛΛΑΔΑ

Ανάληψη ευθύνης για την επίθεση με μολότοφ στο λεωφορείο των ΜΑΤ στη Θεσσαλονίκη

Ανάληψη ευθύνης για την επίθεση με μολότοφ στο λεωφορείο των ΜΑΤ στη Θεσσαλονίκη
Φωτογραφία Αρχείου EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

Με ανακοίνωση της ομάδα που υπογράφει ως «εξεγερμένοι/εξεργερμένες», ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση με βόμβες μολότοφ σε λεωφορείο των ΜΑΤ στη Θεσσαλονίκη. 

«Επιλέγουμε να κοιτάξουμε τον πραγματικό εχθρό κατάματα, να κοιτάξουμε τους ένοπολους φρουρούς του στα μάτια και να τους κάψουμε», αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση, η οποία δημοσιεύτηκε σε ιστοσελίδα του αντεξουσιαστικού χώρου και αναλαμβάνει την ευθύνη για την επίθεση με την εξής φράση: «Γι αυτό τον λόγο στις 2/6, επιτεθήκαμε σε κλούβα της αστυνομίας που μετέφερε τα σκουπίδια των ΜΑΤ»

Στην μακροσκελή ανακοίνωση, εκφράζεται, μεταξύ άλλων, «αλληλεγγύη στους πολιτικούς κρατούμενους» και τονίζεται: «Για κάθε στόχο της εξουσίας που καίγεται και καταστρέφεται, ένα χαμόγελο γεννάται στα πρόσωπα όσων διψούν για Εξέγερση, για Ελευθερία.

Πάνω στις στάχτες τους χαρτογραφούμε τα όνειρά μας, τις επιθυμίες μας. Πάνω στις στάχτες θέτουμε τα θεμέλια για μια ελεύθερη κοινωνία».

Το χρονικό της επίθεσης

Το περιστατικό σημειώθηκε λίγο μετά τις 10 το βράδυ το Σαββάτου με τους άγνωστους να πετούν βόμβες μολότοφ σε λεωφορείο των ΜΑΤ που μετέφερε αστυνομικούς, οι οποίοι σχολούσαν από διατεταγμένη υπηρεσία στο Τουρκικό Προξενείο.

Το λεωφορείο κινείτο στην οδό Αγίου Δημητρίου με κατεύθυνση ανατολικά και λίγο μετά τη διασταύρωση με την οδό Εθνικής Αμύνης άγνωστοι που βγήκαν από τους χώρους του πανεπιστημίου πέταξαν μολότοφ, σύμφωνα με την Αστυνομία.

Το όχημα της ΕΛ.ΑΣ. τυλίχτηκε κυριολεκτικά στις φλόγες, ενώ οι αστυνομικοί το εγκατέλειψαν άρον – άρον, την ώρα που πυκνοί μαύροι καπνοί έβγαιναν από το σημείο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ