ΕΛΛΑΔΑ

Ο «Mικρός», ο «Μίσσα» και ο «Μόσσε»: Οι σκληροί κακοποιοί που λήστεψαν τη γιαγιά του Πρίντεζη

Ο «Mικρός», ο «Μίσσα» και ο «Μόσσε»: Οι σκληροί κακοποιοί που λήστεψαν τη γιαγιά του Πρίντεζη
Φωτογραφία Αρχείου EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Ο «Mικρός», ο «Μίσσα» και ο «Μόσσε»… ήταν τα βασικά κωδικά ονόματα της ηγετικής ομάδας των γεωργιανών κακοποιών  που δεν δίσταζαν ακόμα και να ξυλοκοπούν τα ηλικιωμένα θύματα τους για να αρπάξουν ότι έβρισκαν στα σπίτια τους. Ανάμεσα στους ηλικιωμένους που είχαν βρεθεί απέναντι τους ήταν και η γιαγιά και ο παππούς του γνωστού μπασκετμπολίστα του Ολυμπιακού Γιώργου Πρίντεζη.

Το ηλικιωμένο ζευγάρι είδε ξαφνικά μπροστά του μέλη της αδίστακτης γεωργιανής συμμορίας μέσα στο ίδιο τους το σπίτι στον Άγιο Δημήτριο πριν από περίπου δυο μήνες. Τους φίμωσαν και τους έδεσαν, ενώ άρχισαν να χτυπούν και την οικιακή βοηθό μέχρι να καταφέρουν να αποσπάσουν από τη γιαγιά του γνωστού αθλητή την πληροφορία για το πού βρίσκονται τα χρήματα και τα κοσμήματα της.

Οι Γεωργιανοί που έπεσαν στα χέρια των αστυνομικών, μετά από επιχείρηση του τμήματος ληστειών της Ασφάλειας Αττικής, είχαν μάλιστα ξυλοκοπήσει και μια γεωργιανή οικιακή βοηθό στο Χαλάνδρι με αποτέλεσμα να τη στείλουν στο νοσοκομείο, καθώς αρνιόταν να τους πει πού ήταν τα χρήματα των ιδιοκτητών του σπιτιού.

Οι πέντε συλληφθέντες και ο αρχηγός τους, που διέφυγε στην Ισπανία, ζούσαν αποκλειστικά από τις ληστείες στα σπίτια και μάλιστα οι Αρχές εντόπισαν και εμβάσματα που δείχνουν ότι έστελναν χρήματα από την παράνομη δράση τους και στη Γεωργία αλλά και σε άλλες χώρες της Ευρώπης.

Ο κάθε Γεωργιανός είχε το δικό του ρόλο της ληστείες. Έτσι, τουλάχιστον δύο μέλη της οργάνωσης επιτηρούσαν εξωτερικά την οικία, ενώ άλλο μέλος που βρισκόταν στο εσωτερικό της, συνομιλούσε διαρκώς στο τηλέφωνο με τους «τσιλιαδόρους» για να έχει άμεση ενημέρωση αν πλησίαζε κάποιος από τους ενοίκους ή τις αστυνομικές Αρχές.

Στο στάδιο της προπαρασκευής των ενεργειών τους, αφού εντόπιζαν τους «στόχους», πάγαιναν πρωινές ώρες όταν οι ένοικοι τους έλειπαν και προχωρούσαν στην κατόπτευση των οικιών και στην παρακολούθηση της ευρύτερης περιοχής, ώστε να είναι σε θέση να καταστρώσουν το καλύτερο δυνατό σχέδιο για την επίτευξη του στόχου τους.

Επίσης, έκρυβαν σε σημεία κοντινά της οικίας, που θα έκαναν τη διάρρηξη, τα διαρρηκτικά τους εργαλεία, μηδενίζοντας τις πιθανότητες να βρεθούν στην κατοχή τους σε ενδεχόμενο έλεγχο από τις αστυνομικές Αρχές.

Ο «αρχηγός» ήταν «παρών» σε όλες τις ληστείες και ήταν αυτός που έδινε τις εντολές στα υπόλοιπα μέλη. Απολάμβανε απόλυτου σεβασμού των μελών της οργάνωσης και μάλιστα ήταν αυτός που επέλεγε τα άτομα που θα ενταχθούν στην οργάνωση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ