ΕΛΛΑΔΑ

Έρευνες για τα αίτια της μεγάλης πυρκαγιάς σε καταυλισμό εργατών στη Ν. Μανωλάδα

Έρευνες για τα αίτια της μεγάλης πυρκαγιάς σε καταυλισμό εργατών στη Ν. Μανωλάδα
Eurokinissi/Γιάννης Σπυρούνης/ilialive.gr

Κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει μεταβεί στην περιοχή της Νέας Μανωλάδας, ώστε να διεξάγει έρευνες σχετικά με την πυρκαγιά που σημειώθηκε χθες σε κατάλυμα αλλοδαπών εργατών γης.

Το κλιμάκιο πραγματοποιεί έρευνες προκειμένου να βρει στοιχεία που μπορεί να προκάλεσαν τη φωτιά, ενώ, παράλληλα, λαμβάνονται καταθέσεις από αλλοδαπούς, οι οποίοι διέμεναν στα καταλύματα.

Στο μεταξύ, η αστυνομία συνέλαβε έναν 50χρονο, στον οποίο ανήκει η έκταση που βρίσκονταν τα καταλύματα, για παράβαση του κανονισμού υγειονομικών διατάξεων.

Όσον αφορά στους αλλοδαπούς εργάτες γης, από νωρίς σήμερα το πρωί επέστρεψαν στον χώρο που διέμεναν και άρχισαν να ψάχνουν μέσα στα αποκαΐδια, με την ελπίδα να βρουν κυρίως τα χαρτιά τους και τα ταξιδιωτικά τους έγγραφα.

Φωτιά σε καταυλισμό εργατών στη Ν. Μανωλάδα: «Στάχτη» έγιναν χρήματα και έγγραφα

Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο δήμαρχος Ανδραβίδας - Κυλλήνης Ιωσήφ Ναμπίλ - Μοράντ σήμερα αναμένονται οι σκηνές, προκειμένου να μείνουν σε αυτές οι αλλοδαποί, όπως επίσης και ρουχισμός, ενώ ήδη έχει αντιμετωπιστεί το ζήτημα της σίτισης.

Σε ό,τι αφορά τη νύχτα που πέρασε, ο δήμαρχος είπε ότι οι περισσότεροι φιλοξενήθηκαν από άλλους εργάτες γης, αλλά αυτό που προέχει για τους αλλοδαπούς είναι να λυθεί όσο το δυνατόν συντομότερα το ζήτημα με τα χαρτιά τους.

Και τούτο διότι, όπως ανέφερε ο Ιωσήφ Ναμπίλ - Μοράντ, οι περισσότεροι ετοιμάζονταν να φύγουν από την περιοχή, αφού έχει σχεδόν ολοκληρωθεί η καλλιεργητική περίοδος.

Άλλωστε, όπως δήλωσε χθες η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου, «προσπαθούμε να δούμε μέσα από τις καταστάσεις την ταυτοποίησή τους, προκειμένου οι άνθρωποι που είχαν χαρτιά να επανεκδοθούν πολύ γρήγορα».

Παράλληλα, όπως είπε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο δήμαρχος Ανδραβίδας - Κυλλήνης, μέσα στο επόμενο δεκαήμερο αναμένεται να γίνει σύσκεψη στο υπουργείο Εργασίας με τη συμμετοχή φορέων της Ηλείας και εκπροσώπων των παραγωγών, με κύριο σκοπό να αντιμετωπιστεί συνολικά το ζήτημα της στέγασης όλων των αλλοδαπών εργατών γης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ