ΕΛΛΑΔΑ

Έβδομη επέτειος από τη δολοφονία Α. Γρηγορόπουλου

Έβδομη επέτειος από τη δολοφονία Α. Γρηγορόπουλου
CNN Greece/Eurokinissi

Ξεκίνησε λίγο μετά τις δύο το μεσημέρι η μαθητική πορεία μνήμης για τα 7 χρόνια από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Στο κέντρο της Αθήνας έχουν αναπτυχθεί, υπό τον φόβο επεισοδίων, τουλάχιστον έξι χιλιάδες αστυνομικοί ενώ σε ετοιμότητα βρίσκονται και δυνάμεις της πυροσβεστικής Επίσης, από νωρίς το πρωί ελικόπτερα της Αστυνομίας δίνουν εικόνα στο Κέντρο Επιχειρήσεων της ΕΛΑΣ, όπου θα βρίσκονται Εισαγγελείς.

Η μαθητική πορεία θα παραδώσει τη σκυτάλη των κινητοποιήσεων στη κεντρική πορεία που θα ξεκινήσει από τα Προπύλαια στις 17:00. Από τις 15:00 ο σταθμός του Μετρό στο Πανεπιστήμιο

θα κατεβάσει ρολά όπως, δύο ώρες αργότερα, και αυτός του Συντάγματος.

Περιορισμένης έκτασης επεισόδια με ρίψη μολότοφ σε διμοιρίες των ΜΑΤ, σημειώθηκαν στη διάρκεια της νύχτας στα Εξάρχεια, στη διάρκεια των οποίων τραυματίστηκε από πέτρα ένας Πορτογάλος τουρίστας.

Ήταν η δεύτερη κατά σειρά νύχτα που επικράτησε αναστάτωση στην περιοχή καθώς και το βράδυ της Παρασκευής προς Σάββατο υπήρξαν συμπλοκές ομάδων νεαρών με την Αστυνομία.

Η μητέρα του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, πάντως, απευθύνει , μέσω συνέντευξής της στο «Έθνος της Κυριακής» έκκληση για ειρηνικές συγκεντρώσεις και χαρακτηρίζει ως προσβλητική της μνήμης του παιδιού της την έκκληση Ρωμανού για “Μαύρο Δεκέμβρη”.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ