ΕΛΛΑΔΑ

Σύλληψη 21χρονου για παιδική πορνογραφία

Σύλληψη 21χρονου για παιδική πορνογραφία
Eurokinissi/ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Υλικό παιδικής πορνογραφίας κατηγορείται ότι κατείχε νεαρός, 21 ετών, ο οποίος συνελήφθη σε περιοχή της Κεντρικής Μακεδονίας και παραπέμφθηκε στη Δικαιοσύνη.

Οι διωκτικές αρχές έφτασαν στα ίχνη του, αξιοποιώντας στοιχεία αμερικανικού Οργανισμού που ασχολείται με εξαφανίσεις ανηλίκων και υποθέσεις παιδικής κακοποίησης (NCMEC). Τα στοιχεία αυτά συνδέονταν με ηλεκτρονικά ίχνη χρηστών, οι οποίοι κατείχαν και διαμοίραζαν αρχεία με πορνογραφικό υλικό ανηλίκων μέσω διαφόρων ιστοσελίδων και διαδικτυακών υπηρεσιών.

Από την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών και την ψηφιακή - διαδικτυακή έρευνα που ακολούθησαν, διαπιστώθηκε ότι κάποια από τα επίμαχα ηλεκτρονικά ίχνη αντιστοιχούν σε σύνδεση διαδικτύου που ανήκει στην οικία του 21χρονου. Στη συνέχεια, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος, πραγματοποίησαν έρευνα στο σπίτι του νεαρού και ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή του στην υπόθεση, ενώ στην κατοχή του βρέθηκε πλήθος αρχείων με υλικό παιδικής πορνογραφίας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομίας, από το ίδιο σπίτι κατασχέθηκαν ένας σκληρός δίσκος, ένας φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής, μία συσκευή κινητής τηλεφωνίας με κάρτα SIM και εξωτερική κάρτα μνήμης, που απεστάλησαν στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. για περαιτέρω εργαστηριακή διερεύνηση. Ο νεαρός παραπέμφθηκε να απολογηθεί σε ανακριτή.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ