ΕΛΛΑΔΑ

Ελλάδα επιλέγουν οι Αυστριακοί για τις κρατήσεις της τελευταίας στιγμής

Ελλάδα επιλέγουν οι Αυστριακοί για τις κρατήσεις της τελευταίας στιγμής
EUROKINISSI/ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

Αυτό που συνέβαινε με τις έως τώρα "κανονικές" κρατήσεις των Αυστριακών για τις θερινές διακοπές τους, όπου η Ελλάδα, κατά γενική ομολογία των αυστριακών τουριστικών ομίλων και γραφείων είναι για μία ακόμη χρονιά κορυφαίος δημοφιλής τουριστικός προορισμός, παρουσιάζοντας αύξηση έως 40% σε σχέση με πέρυσι, ισχύει τώρα και για τις "κρατήσεις της τελευταίας στιγμής".

Σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση του αποκαλούμενου "Χρηματιστηρίου Υπόλοιπων Θέσεων", του μεγαλύτερου αυστριακού διοργανωτή ταξιδιών της τελευταίας στιγμής, στην αξιολόγηση των στοιχείων του για τις τελευταίες εβδομάδες και τελευταίους μήνες, η Ελλάδα εμφανίζεται στις κρατήσεις της τελευταίας στιγμής, "έπειτα από μία δυνατή χρονιά, το 2017", με ιδιαίτερα μεγάλη ζήτηση και μάλιστα κατά 30% αύξηση σε σχέση με πέρυσι.

Οι πλέον προσφιλείς προορισμοί στην Ελλάδα στις φετινές κρατήσεις της τελευταίας στιγμής είναι για τους Αυστριακούς τουρίστες, σύμφωνα με την ανακοίνωση του "Χρηματιστηρίου", ξενοδοχεία στην Κρήτη, την Ρόδο, την Κέρκυρα, την Κω και την Σάμο.

Αξίζει να σημειωθεί, πως σε σειρά δημοσιευμάτων του αυστριακού Τύπου, επισημαίνεται, ήδη από τις αρχές της χρονιάς, το γεγονός ότι "η Ελλάδα παραμένει και εφέτος ο πλέον προσφιλής τουριστικός προορισμός για τους Αυστριακούς, με τις κρατήσεις να παρουσιάζουν αύξηση ακόμη και κατά 45% σε σχέση με πέρυσι".

Πρόσφατα, η εφημερίδα Salzburger Nachrichten υπογράμμιζε σε σχετικό δημοσίευμά της πως η Ελλάδα είναι προφανώς για το καλοκαίρι "ο αναμφισβήτητα ακτύπητος υπ΄ αριθμόν ένα" προορισμός για τους τουρίστες από όλη την Αυστρία, καθώς, όπως σημείωνε, η Ελλάδα βρίσκεται στην κορυφή του καταλόγου των πλέον προσφιλών προορισμών.

"Η Ελλάδα ξεχωρίζει ως κορυφαίος προορισμός διακοπών των Αυστριακών για το καλοκαίρι του 2018", επισήμανε επίσης η εφημερίδα Der Standard, σε πρόσφατο αφιέρωμα που δημοσίευε για τις Σπέτσες στο ένθετο περιοδικό της, Rondo.

Σε σχέση με την περασμένη χρονιά, που ήταν καλή από άποψη επισκεπτών, οι κρατήσεις αυτή τη στιγμή για την Ελλάδα είναι κατά 30% περισσότερες από πέρυσι και παρόλα αυτά μπορεί κάποιος να βρει νησιά και παραλίες όπου δεν υπάρχουν τόσο πολλοί τουρίστες, ανέφερε η Der Standard.

Η Ελλάδα ως τουριστικός προορισμός κατέχει εδώ και χρόνια μία από τις πρώτες θέσεις, και για κάποιες χρονιές την πρώτη θέση, στις προτιμήσεις των Αυστριακών τουριστών, που κατά μέσο όρο 400.000 καταφθάνουν ετησίως στη χώρα μας, και ως εκ τούτου, η Αυστρία, σε αναλογία με τον πληθυσμό της - 8,8 εκατομμύρια κάτοικοι - βρίσκεται στην πρώτη θέση από πλευράς αφίξεων ξένων τουριστών στην Ελλάδα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ