ΕΛΛΑΔΑ

Αποκλειστικό: Έτσι διακινούσαν τα ναρκωτικά στο κέντρο της Αθήνας – Τι αποκαλύπτει κατηγορούμενος

Αποκλειστικό: Έτσι διακινούσαν τα ναρκωτικά στο κέντρο της Αθήνας – Τι αποκαλύπτει κατηγορούμενος

Τη δράση αλλά και τη διάρθρωση της συμμορίας που είχε «έδρα» το κέντρο της Αθήνας και διακινούσε μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών αποκάλυψε στους αστυνομικούς ένας από τους βασικούς κατηγορούμενους. Πρόκειται για έναν από τους βασικούς διακινητές ηρωίνης και κοκαΐνης στη Μενάνδρου και τη Ζήνωνος και σήμερα το CNN Greece αποκαλύπτει τα όσα είπε στις Αρχές όταν άρχισαν να «ξηλώνουν» την πολυδαίδαλη συμμορία των ναρκεμπόρων με τις συλλήψεις από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών.

«......Είμαι χρήστης ναρκωτικών ουσιών, κυρίως κοκαΐνης, εδώ και πολλά χρόνια. Όλα μου τα χρόνια ψώνιζα τη δόση μου στα γύρω στενά της Ομόνοιας και κυρίως στην οδό Μενάνδρου. Πριν τρία χρόνια με προσέγγισε ένας Αφρικανός στην πιάτσα που ψώνιζα και μου πρότεινε να φέρνω γνωστούς μου για πελάτες με αντάλλαγμα να παίρνω φθηνότερη δόση εγώ. Το δέχτηκα. Μετά από τρεις εβδομάδες μου πρότεινε να μου δίνει δωρεάν τη δόση μου. Μετά δεν τον ξαναείδα. Από τότε, κάθε μέρα που πήγαινα στη Μενάνδρου και ήταν κάποιος γνωστός μου χρήστης και ήθελε να αγοράσει του έδειχνα τον Αφρικανό και εκείνος πήγαινε και ψώνιζε. Στη συνέχεια έδινα και εγώ. Συγκεκριμένα, ερχόταν ο χρήστης που ήταν γνωστός μου και αφού του έδινα αυτό που ζητούσε, αυτός στη συνέχεια μου έδινε το χρηματικό ποσό και εγώ πήγαινα σε δυο μαγαζιά, μανάβικα, που βρίσκονται εκεί και κυρίως σε αυτό που είναι στην Μενάνδρου, πίσω από τη στάση των λεωφορείων.....»

Στη συνέχεια των αποκαλύψεων του ο βασικός διακινητής αναφέρει ακόμα και τον τιμοκατάλογο για την πώληση των ναρκωτικών ενώ σοκαριστικά είναι όσα λέει για το πού έκρυβαν τα ναρκωτικά αλλά και τι έκαναν για να αποφεύγουν τον έλεγχο από την αστυνομία.

«......Στην πιάτσα πουλούσαν πολλοί Αφρικανοί ναρκωτικά και κυρίως ηρωίνη και κοκαΐνη. Τα πουλούσαν σε μικρές συσκευασίες των 0,1 έως 0,2 γραμμαρίων έναντι του χρηματικού ποσού των 5 ευρώ. Τα έφερναν οι ίδιοι στην πιάτσα και τα είχαν κρυμμένα ή στο στόμα ή στον κω....τους. Για να τα βγάλουν μάλιστα από εκεί πήγαιναν σε διάφορα μαγαζιά που βρίσκονται στα γύρω στενά. Μια φορά είχα δει να τα βγάζουν μέσα στο δρόμο. Ακολούθως τα λεφτά τα συγκέντρωναν στα μαγαζιά που σας είπα. Όταν ερχόταν η αστυνομία τα καταπίνανε. Μόλις έφευγε τα ξερνούσαν και τα πουλούσαν. Η πιάτσα δούλευε 24ωρο σε βάρδιες. Η πρώτη βάρδια είχε 10 άτομα και ήταν από τις 08:00 μέχρι τις 14:30, η δεύτερη από τις 14:30 έως τις 19:00, η τρίτη μέχρι 23:00, η τέταρτη έως 02:00 και η πέμπτη έως τις 07:00 το πρωί.

Οι συναντήσεις όλης της ομάδας γίνονταν σε μαγαζιά δικά τους, αλλά και στην περιοχή της Κυψέλης. Εκεί κανόνιζαν την όλη λειτουργία της πιάτσας».

Την ίδια ώρα νέα βίντεο από τη δράση των εμπόρων ναρκωτικών φέρνει στο φως της δημοσιότητας το CNN Greece.

Οι αστυνομικοί έχουν καταγράψει σε δεκάδες βίντεο τους ναρκεμπόρους και αποτελούν βασικό κομμάτι της δικογραφίας. Συνολικά κατηγορούνται 26 άτομα, από τα οποία συνελήφθησαν σε μεγάλη επιχείρηση 16, οδηγήθηκαν στις δικαστικές Αρχές και προφυλακίστηκαν.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ