ΕΛΛΑΔΑ

Δ. Παπανικολάου για Παύλο Γιαννακόπουλο: Ήταν πρώτα άνθρωπος και μετά επιχειρηματίας

Δ. Παπανικολάου για Παύλο Γιαννακόπουλο: Ήταν πρώτα άνθρωπος και μετά επιχειρηματίας
EUROKINISSI

Τη θλίψη του για το θάνατο του Παύλου Γιαννακόπουλου εξέφρασε ο παλαίμαχος καλαθοσφαιριστής, Δημήτρης Παπανικολάου, ο οποίος εξήρε την προσωπικότητα του ιστορικού ηγέτη του Παναθηναϊκού, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στις υψηλές αξίες του.

«Νομίζω ότι παγκοσμίως όσοι γνώρισαν από κοντά τον κύριο Παύλο, ακόμη και παίκτες μεγαλύτερου διαμετρήματος από μένα, ήξεραν ότι ήταν πρώτα άνθρωπος και μετά businessman. Αυτό ήταν που τον έκανε να ξεχωρίσει κι αυτό είναι τελικά, το νόημα της ζωής», είπε χαρακτηριστικά και θυμήθηκε πώς ο Παύλος Γιαννακόπουλος τον είχε προσεγγίσει για πρώτη φορά ώστε να φορέσει τη φανέλα του Παναθηναϊκού.

«Με φώναξε στο σπίτι του και μου έκανε μια προσφορά τετραπλάσια από τον Ολυμπιακό και την Κίντερ Μπολόνια. Του είπα “όχι, κύριε Παύλο, δεν είναι τα πάντα χρήματα στη ζωή. Και μου είπε “με αυτό που άκουσα σήμερα, σε εκτιμώ ακόμα περισσότερο και κάποια στιγμή θα φορέσεις την φανέλα”».

«Ήταν ένας άνθρωπος που ερχόταν κάθε μέρα στην προπόνηση και ρώταγε για την οικογένειά σου, για τα παιδιά σου, αν σου λείπει κάτι. Δεν σε έβλεπε σαν ένα κομμάτι «κρέας» που το πληρώνω και θα δουλεύει. Ήθελε να δουλεύεις, πετυχημένος άνθρωπος ήταν, είχε απαιτήσεις και ήταν λογικό. Αλλά ήταν ένας άνθρωπος που θα μπορούσες να μιλήσεις μαζί του και να μάθεις πολλά. Όπως και ο κ. Θανάσης και όλη η οικογένεια», είπε για τον Παύλο Γιαννακόπουλο ο Δημήτρης Παπανικολάου και πρόσθεσε:

Κατάφερε να μείνει αθάνατος μ’ όλο αυτό που έχτισε, όχι μόνο υλικά, την αυτοκρατορία του Παναθηναϊκού, αλλά σαν άνθρωπος. Αυτοί οι άνθρωποι οι γνωστοί, δίνουν ένα πάρα πολύ καλό παράδειγμα όταν φεύγουν, πως μπορείς και με ηθικές αξίες να φτάσεις ψηλά. Ζούμε σε μία χώρα που όλα είναι μελανά και περίεργα και δείχνει πως υπάρχει κι άλλος δρόμος, αυτός της ηθικής, των αρχών, των αξιών και των άμεμπτων ηθικών αξιών. Νομίζω ότι το δυσκολότερο αυτή τη στιγμή είναι για την οικογένεια του. Όλοι εμείς στενοχωριόμαστε βαθύτατα, αλλά τον «Γολγοθά» τον περνάει η οικογένειά του».

Δείτε ΕΔΩ live εικόνα από τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών