ΕΛΛΑΔΑ

Α. Αυγερινός για Παύλο Γιαννακόπουλο: Σπουδαίος, μοναδικός, άνθρωπος με κεφαλαία

Α. Αυγερινός για Παύλο Γιαννακόπουλο: Σπουδαίος, μοναδικός, άνθρωπος με κεφαλαία
ΕUROKINISSI/φωτογραφία αρχείου

«Βρισκόμαστε σήμερα εδώ, με μέγιστη συγκίνηση για να αποτίσουμε φόρο τιμής σε έναν μοναδικό άνθρωπο, σε έναν άνθρωπο διακριτού ήθους και ύφους, ο οποίος με την παρουσία του διαχρονικά, τίμησε όσο κανείς άλλος το χώρο της υγείας, το χώρο του φαρμάκου». Αυτά ήταν τα πρώτα λόγια του κ. Αντώνη Αυγερινού έξω από τη Μητρόπολη Αθηνών, όπου βρέθηκε την Τετάρτη για το τελευταίο «αντίο» στον Παύλο Γιαννακόπουλο για τον οποίο είπε πως «είναι πραγματικά άξιος θαυμασμού και είμαι ιδιαίτερα υπερήφανος γιατί με τίμησε με την αγάπη του, την εκτίμηση και την εμπιστοσύνη του».

Ο πρώην πρόεδρος του Ελληνικού ερυθρού Σταυρού χαρακτήρισε τον Παύλο Γιαννακόπουλο «άνθρωπο με κεφαλαία, ο οποίος πραγματικά σπανίζει στη σημερινή κοινωνία, σπανίζει στη σημερινή ζωή μας και ειλικρινά η απώλειά του είναι κάτι το οποίο θα μείνει για πάντα ανεξίτηλα χαραγμένο στη μνήμη των ανθρώπων που τον γνώρισαν, των ανθρώπων οι οποίοι πραγματικά ξέρουν να τιμούν και ξέρουν να ξεχωρίζουν τους ανθρώπους με ήθος και ύφος όπως το δικό του».

«Είναι ο πατριάρχης του ελληνικού φαρμάκου, ο πατριάρχης της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας, πάντα με ιδιαίτερη ανθρωπιά, πάντα με ιδιαίτερη ευαισθησία στον ανθρώπινο πόνο, στην ανθρώπινη ωδίνη γι’ αυτό και ήταν πάντα κοντά στον άνθρωπο ο οποίος τον είχε ανάγκη. Αυτό τον έκανε σπουδαίο, αυτό τον έκανε μοναδικό, αυτό τον έκανε διακριτό από όλους τους άλλους ανθρώπους οι οποίοι βρισκόταν στο χώρο αυτό που ο ίδιος μεγαλούργησε, που ο ίδιος δημιούργησε μια αυτοκρατορία. Αιωνία του η μνήμη, πάντα θα τον θυμόμαστε με ανεξίτηλη αγάπη και με πραγματικά ιδιαίτερο σεβασμό», είπε ο κ. Αυγερινός.

Δείτε ΕΔΩ live εικόνα από τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών