ΕΛΛΑΔΑ

Βαριές... καμπάνες σε όσους οδηγούν και χρησιμοποιούν το κινητό τους τηλέφωνο

Βαριές... καμπάνες σε όσους οδηγούν και χρησιμοποιούν το κινητό τους τηλέφωνο
Φωτογραφία Αρχείου Pixabay

Ειδική εξόρμηση σε διάφορα σημεία του οδικού δικτύου Αττικής πραγματοποίησε χθες η Διεύθυνση Τροχαίας -στο πλαίσιο δράσεων με στόχο τον περιορισμό των τροχαίων ατυχημάτων και δυστυχημάτων- για τον εντοπισμό οδηγών που χρησιμοποιούν αντικανονικά το κινητό τους τηλέφωνο. 

Συνολικά βεβαιώθηκαν 259 παραβάσεις σε οδηγούς, οι οποίοι έκαναν παράνομη χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση. Επιπλέον αφαιρέθηκαν 223 πινακίδες κυκλοφορίας, 231 άδειες κυκλοφορίας και 237 άδειες οδήγησης.

Στους οδηγούς υπενθυμίζεται πως η αντικανονική χρήση του τηλεφώνου κατά την οδήγηση αποτελεί παράβαση, η οποία είναι και άμεση αιτία πρόκλησης τροχαίων ατυχημάτων ή δυστυχημάτων.

Η Τροχαία με ανακοίνωσή της παρακαλεί τους οδηγούς «να αποφεύγουν τη χρησιμοποίηση του κινητού τους τηλεφώνου κατά την οδήγηση, αν δε είναι απόλυτη ανάγκη να γίνει αυτή, τότε πρέπει η χρήση του κατά τη διάρκεια της οδήγησης να γίνεται μόνο όταν το κινητό είναι τοποθετημένο σε ειδική θέση για ανοικτή ακρόαση ή όταν χρησιμοποιείται με ακουστικό ασύρματης επικοινωνίας (bluetooth) ή να σταθμεύουν το όχημά τους σε ασφαλές σημείο, ώστε να αποφευχθεί κάθε κίνδυνος τροχαίου ατυχήματος».

Η Διεύθυνση Τροχαίας προειδοποιεί ότι παρόμοιες ειδικές εξορμήσεις, με σκοπό τη διασφάλιση του επιπέδου της οδικής ασφάλειας, θα πραγματοποιηθούν και στο μέλλον σε όλο το οδικό δίκτυο της Αττικής.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ