ΕΛΛΑΔΑ

Εγκρίθηκε νέα άδεια στον Δημήτρη Κουφοντίνα

Εγκρίθηκε νέα άδεια στον Δημήτρη Κουφοντίνα
EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Το αρμόδιο συμβούλιο των φυλακών Κορυδαλλού αποφάσισε να χορηγήσει, ομόφωνα, νέα άδεια στον Δημήτρη Κουφοντίνα

Η άδεια θα τεθεί εν ισχύ μόλις πάρει εξιτήριο από το νοσοκομείο της Νίκαιας, που έχει εισαχθεί λόγω απεργίας πείνας, που ξεκίνησε στις 30 Μαΐου και την οποία έληξε όταν εκδόθηκε η απόφαση.

Σύμφωνα με την απόφαση του συμβουλίου των φυλακών, στο οποίο μετέχουν ο διευθυντής του καταστήματος, η κοινωνική λειτουργός και εισαγγελέας, στον πολυισοβίτη χορηγείται 48ωρη άδεια με την επιβολή του όρου της υποχρεωτικής εμφάνισης του στο αστυνομικό τμήμα του τόπου κατοικίας του μία φορά την ημέρα και μεταξύ των ωρών 10π.μ. με 14μ.μ.

Σημειώνεται ότι στις δύο προηγούμενες άδειες, ο Δημήτρης Κουφοντίνας είχε όρο την εμφάνιση του στο τμήμα δύο φορές την ημέρα.

Η απόφαση του συμβουλίου ελήφθη με σχετική τοποθέτηση του εισαγγελέα Ιωάννη Χατζόγλου ο οποίος είναι ο τρίτος εισαγγελικός λειτουργός που συναινεί στη χορήγηση άδειας στον Κουφοντίνα.

Η εξέταση του αιτήματος του πολυισοβίτη είχε καθυστερήσει να εξεταστεί, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, καθώς οι ελεγχόμενοι εισαγγελείς αυτοεξαιρέθηκαν λόγω της πειθαρχικής διαδικασίας σε βάρος τους.

Τα πρώτα του λόγια του Δημήτρη Κουφοντίνα μετά την απόφαση

Σε ανάρτησή του, ο γιος του Δημήτρη Κουφοντίνα, Έκτορας, μεταφέρει το εξής μήνυμα από τον πατέρα του:

«Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλες και σε όλους. Στους συντρόφους, τους φίλους, τους προοδευτικούς ανθρώπους που συμπαραστάθηκαν. Σήμερα νίκησε η Αλληλεγγύη. Και ο Κοινός Αγώνας, η αναγκαία και απαραίτητη προϋπόθεση για τις μικρές και τις μεγάλες νίκες.

Δημήτρης Κουφοντίνας

Γενικό Κρατικό Νίκαιας»

100

ΔΗΜΟΦΙΛΗ