ΕΛΛΑΔΑ

Στήριξη της νεοφυούς επιχειρηματικότητας ο στόχος της συνεργασίας Eurobank – Ryerson University

Στήριξη της νεοφυούς επιχειρηματικότητας ο στόχος της συνεργασίας Eurobank – Ryerson University

Την εξασφάλιση νέων ευκαιριών επιχειρηματικής δικτύωσης για το ελληνικό startup οικοσύστημα, αλλά και πρόσβαση νέων Ελλήνων επιχειρηματιών σε αναβαθμισμένα εκπαιδευτικά  προγράμματα είναι ο στόχος του 5ετούς μνημονίου συνεργασίας που υπέγραψε η Eurobank με το διεθνούς κύρους Ryerson University, με έδρα τον Καναδά.

Για την έναρξη αυτής της συνεργασίας, επισκέφθηκε την Αθήνα η Κοσμήτορας της σχολής “The G. Raymond Chang School of Continuing Education”του Ryerson University, με έδρα τον Καναδά, Δρ. Μαρία Μπουντρογιάννη.

Στο πλαίσιο του μνημονίου συνεργασίας, αναπτύσσονται συνέργειες μεταξύ της Eurobank και του DMZ, του επιχειρηματικού επιταχυντή για νεοφυείς επιχειρήσεις, που αποτελεί μονάδα του Ryerson University. Στα οκτώ χρόνια λειτουργίας του, το DMZ έχει πετύει να θεωρείται ένας από τους κορυφαίους business incubators παγκοσμίως. Το DMZ έχει ήδη υποστηρίξει περισσότερες από 336 startups από το 2010 που ιδρύθηκε, οι οποίες άντλησαν από την αγορά 474,5 εκατ. δολάρια σε seed funding και έχουν συμβάλει στη δημιουργία περισσότερων από 3.000 θέσεων απασχόλησης.

Ο Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος της Eurobank, κ. Σταύρος Ιωάννου, δήλωσε: «H Eurobank επενδύει στρατηγικά στην υγιή ελληνική επιχειρηματικότητα σε όλα τα στάδια της ανάπτυξής της, με όραμα και αξιόπιστες προτάσεις, ανταποκρινόμενη στις διεθνείς τάσεις. Η έμπρακτη στήριξη της νεανικής επιχειρηματικότητας, ακόμη και κατά τη διάρκεια της ελληνικής κρίσης, ήταν στρατηγική επιλογή για τη Eurobank. Στο πλαίσιο αυτό, δημιουργήσαμε το Πρόγραμμα Νεανικής Καινοτόμου Επιχειρηματικότητας egg - enter•grow•go, το οποίο έχει πλέον εξελιχθεί σε σημείο αναφοράς για το ελληνικό start – up οικοσύστημα.Συμφωνίες, όπως η στρατηγική μας σύμπραξη με το διεθνούς κύρους Ryerson University, θα πολλαπλασιάσουν τις ευκαιρίες για εξωστρέφεια και ανάπτυξη που θα έχουν στη διάθεση τους πολλά υποσχόμενοι νέοι Έλληνες επιχειρηματίες».

«Το Ryerson University είναι στην ευτυχή θέση να συνεργαστεί με τη Eurobank και με το egg για να υποστηρίξει τη νεανική επιχειρηματικότητα. Οι πολυεπιστημονικές μας ζώνες, τα επωαστήρια (incubators) και οι start – ups αποτελούν βασικό συστατικό της θεσμικής ταυτότητας του Πανεπιστημίου Ryerson και είναι μια ισχυρή επίδειξη της δέσμευσης μας στην καινοτομία. Πιστεύουμε ότι με το να υποστηρίζουμε την επόμενη γενιά επιχειρηματικών ταλέντων του Καναδά συμβάλλουμε στην οικονομική ανάπτυξη της χώρας μας. Ανταλλάσοντας την τεχνογνωσία του DMZ με επιχειρηματίες στο egg, το Πανεπιστήμιο Ryerson συμβάλλει στην υποστήριξη της μελλοντικής ανάπτυξης σε μια σπουδαία χώρα όπως είναι η Ελλάδα» δήλωσε η Δρ. Μ. Μπουντρογιάννη.

Η πενταετούς διάρκειας συμφωνία μεταξύ Eurobank και Ryerson University - με δυνατότητα ανανέωσης για επιπλέον πέντε χρόνια – αναπτύσσεται, καταρχήν, σε δύο πυλώνες:

1. Ενίσχυση και δικτύωση της νεανικής επιχειρηματικότητας.
Νέοι Έλληνες επιχειρηματίες, από το περιβάλλον του Προγράμματος Νεανικής Καινοτόμου Επιχειρηματικότητας egg - enter•grow•go, στα πρώτα τους σημαντικά βήματα, θα μπορούν να έλθουν σε επαφή με το υψηλό επίπεδο τεχνογνωσίας που προσφέρει το Ryerson University και το καναδικό σύστημα start – up.

2. Παροχή δυνατότητας συμμετοχής σε προγράμματα e-learning της σχολής “The G. Raymond Chang School of Continuing Education”σε στελέχη του ομίλου Eurobank, σε νέους Έλληνες επιχειρηματίες από το περιβάλλον του προγράμματος egg, και στο πλαίσιο άλλων δράσεων της Eurobank.

Ο πρώτος πυλώνας θα αναπτύσσεται στο πλαίσιο του προγράμματος egg και προβλέπει ότι ομάδες του egg θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν σε πρόγραμμα εκπαίδευσης και mentoring στo DMZ.

Στο πλαίσιο της επίσκεψής της στην Αθήνα, η Δρ. Μ. Μπουντρογιάννη είχε την ευκαιρία να συναντήσει ομάδες του egg, του Προγράμματος Νεανικής Καινοτόμου Επιχειρηματικότητας που σχεδίασε και υλοποιεί από το 2013 η Eurobank σε συνεργασία με τη μονάδα Corallia του Ε.Κ. Αθηνά. Χαιρέτησε, επίσης, την έναρξη του 3ου περιφερειακού Διαγωνισμού FinTech Beyond Hackathon της Eurobank, στον οποίο συμμετείχε και ως μέλος της Κριτικής Επιτροπής.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ