ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Επεισόδια έξω από την εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ για το Σκοπιανό

Θεσσαλονίκη: Επεισόδια έξω από την εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ για το Σκοπιανό

Σοβαρά επεισόδια σημειώνονται από το απόγευμα της Δευτέρας, στο περιθώριο εκδήλωσης που διοργάνωσε ο ΣΥΡΙΖΑ, στο εκθεσιακό κέντρο της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, με θέμα τα οφέλη της συμφωνίας για το ονοματολογικό. 

Σε πεδίο μάχης έχουν μετατραπεί οι οδοί Αγγελάκη και Τσιμισκή, στην Πλατεία της ΧΑΝΘ, όπου έχουν επεκταθεί τα επεισόδια μεταξύ των διαδηλωτών και των δυνάμεων των ΜΑΤ.

Νωρίτερα, διαδηλωτές κρατώντας ελληνικές σημαίες, είχαν συγκεντρωθεί στη βόρεια πύλη της ΔΕΘ, από την πλευρά της οδού Εγνατία αποδοκιμάζοντας τους ομιλητές την ώρα που κατευθύνονταν στο χώρο της εκδήλωσης.

Στη συνέχεια ο κύριος όγκος των διαδηλωτών συγκεντρώθηκαν στο ύψος της πλατείας ΧΑΝΘ, όπου άρχισαν να εκτοξεύουν εναντίον των αστυνομικών, που βρισκόταν στο χώρος της έκθεσης, πέτρες, μπουκάλια, ξύλα, κ.ά. αντικείμενα, ενώ ορισμένοι φώναζαν συνθήματα για την ελληνικότητα της Μακεδονίας, επιχειρώντας να εισέλθουν στο χώρο της εκδήλωσης.

Οι αστυνομικοί έκαναν χρήση χειροβομβίδων κρότου λάμψης και χημικών, ενώ οι διαδηλωτές έβαλαν φωτιά σε κάδο απορριμμάτων, ενώ κατά διαστήματα οι ομάδες των διαδηλωτών επιχειρούσαν να προσεγγίσουν την είσοδο της ΔΕΘ και οι αστυνομικοί τους απωθούσαν.

Παρότι η ένταση μπροστά από τη νότια πύλη της ΔΕΘ εκτονώθηκε, ο «κλεφτοπόλεμος» μεταξύ ΜΑΤ και διαδηλωτών συνεχίζεται μέχρι και αργά το βράδυ.

Σύμφωνα με τοπικά Μέσα, οι Αρχές έχουν προχωρήσει σε τουλάχιστον τρεις προσαγωγές.

Ανακοίνωση από τον ΣΥΡΙΖΑ

«Ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως και οποιοδήποτε πολιτικό κόμμα ή συλλογικότητα, δεν θα πάρει άδεια από τις κάθε λογής ακροδεξιές και περιθωριακές ομάδες για να πραγματοποιήσει εκδηλώσεις για τη συμφωνία με την FYROM ή για οποιοδήποτε άλλο θέμα. Τα θλιβερά επεισόδια που συνέβησαν έξω από την εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στη Θεσσαλονίκη, δεν εκφράζουν ούτε τους πολίτες της Θεσσαλονίκης, ούτε κανέναν δημοκρατικό πολίτη, ούτε κανέναν υγιή φίλαθλο ομάδας» τονίζει στην ανακοίνωση του το κόμμα.

Παράλληλα, ο ΣΥΡΙΖΑ δηλώνει πως:

Περιμένουμε από την ΠΑΕ ΠΑΟΚ να καταδικάσει αυτές τις άθλιες ενέργειες που γίνονται εξ ονόματος συνδέσμου του ιστορικού συλλόγου του ΠΑΟΚ. Περιμένουμε από το σύνολο του δημοκρατικού κόσμου και από όλα τα πολιτικά κόμματα, να πάρουν έμπρακτα αποστάσεις από τέτοια νοσηρά φαινόμενα για τη δημοκρατία. Και βέβαια, περιμένουμε από τη ΝΔ να αντιληφθεί ότι η σύμπλευση με τις ακροδεξιές λογικές και το περιθώριο, την καθιστά και την ίδια μέρος του.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ