ΕΛΛΑΔΑ

Συνοδεία ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων τα απορριμματοφόρα στο ΧΥΤΑ Λευκίμμης

Συνοδεία ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων τα απορριμματοφόρα στο ΧΥΤΑ Λευκίμμης
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Στον αποκλεισμό των δρόμων που οδηγούν προς το ΧΥΤΑ της Λευκίμμης έχουν προχωρήσει ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ που βρίσκονται στην περιοχή από νωρίς το πρωί καθώς στο σημείο έχουν συγκεντρωθεί κάτοικοι της περιοχής που διαμαρτύρονται για την λειτουργία του ΧΥΤΑ στη Νότια Κέρκυρα.

Στο νησί βρίσκονται από τα ξημερώματα δεκατρείς διμοιρίες των ΜΑΤ και ισχυρή δύναμη από ομάδες ΟΠΚΕ, ενώ στην επιχείρηση συμμετέχει πολυπληθής αστυνομική δύναμη του νησιού.

Οι ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις βρίσκονται στη Λευκίμμη, στο περιφερειακό οδικό δίκτυο που οδηγεί στη Νότια Κέρκυρα, αλλά και στο χώρο του ΧΥΤΑ Λευκίμμης στα Μεσοράχια, όπου ήδη κατέφτασαν και τα πρώτα «γεμάτα» απορριμματοφόρα, μετέδωσε το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

260618 xyta lefkimmi 3

Πηγή: corfupress.com

Οι κάτοικοι της περιοχής είναι ήδη από νωρίς στους δρόμους, ενώ απευθύνουν κάλεσμα για συγκέντρωση, προκειμένου να ενισχυθεί η κινητοποίηση τους.

Την ίδια ώρα κατά τη διάρκεια του χθεσινοβραδινού δημοτικού Συμβουλίου, οι κάτοικοι και οι αντιδήμαρχοι της Νότιας Κέρκυρας εξέφρασαν για ακόμη μία φορά, εντόνως την αντίθεσή τους για τη μεταφορά των απορριμάτων στη Νότια Κέρκυρα, λύση «αναπόφευκτη» σύμφωνα με το δήμαρχο, για την εκτόνωση του τεράστιου προβλήματος των απορριμμάτων που έχει προκύψει στο νησί, μετά και το «φρακάρισμα» από απορρίμματα του ΧΥΤΑ Τεμπλονίου.

260618 xyta lefkimmi 4 696x464

Πηγή: corfupress.com

Παράλληλα, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, σημειώθηκε συμπλοκή κατοίκων και ανδρών των ΜΑΤ, με αποτέλεσμα δύο προσαγωγές και έναν ελαφρύ τραυματισμό.

Το επεισόδιο ξεκίνησε όταν κάτοικοι που συγκεντρώθηκαν έξω από τον ΧΥΤΑ για να αποτρέψουν την εναπόθεση δεματοποιημένων απορριμμάτων, εκσφενδόνισαν κεραμίδια εναντίον των ανδρών των ΜΑΤ.

Προσήχθησαν δύο κάτοικοι και τραυματίσθηκε ένας αστυνομικός.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ