ΕΛΛΑΔΑ

Έφεση από την Εισαγγελία κατά της αθώωσης ηγετικού στελέχους του Ρουβίκωνα

Έφεση από την Εισαγγελία κατά της αθώωσης ηγετικού στελέχους του Ρουβίκωνα
Φωτογραφία αρχείου EUROKINISSI/ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΣΩΤΗΡΗΣ

Στο εδώλιο οδηγεί ξανά η Εισαγγελία το μέλος Ρουβίκωνα που αθωώθηκε πριν δύο μέρες για την ανάρτηση του σε βάρος του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ.

Κατά της αθωωτικής απόφασης του Αυτόφωρου Μονομελούς Πλημμελειοδικείου η Εισαγγελία άσκησε έφεση υπέρ του νόμου και έτσι ο κατηγορούμενος θα παραπεμφθεί να δικαστεί εκ νέου κατ' έφεση για την κατηγορία της διέγερσης σε διάπραξη αδικήματος, ποινή που τιμωρείται με φυλάκιση ενός έως τριών ετών, αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Το δικαστήριο είχε αθωώσει το μέλος της ομάδας, κρίνοντας ότι δεν πληρούνται οι προϋποθέσεις για εφαρμογή της διάταξης βάση της οποίας ασκήθηκε η δίωξη σε βάρος του. Αντίθετη γνώμη διατύπωσε νωρίτερα ο Εισαγγελέας Έδρας ο οποίος ζήτησε από τον δικαστή να κηρύξει ένοχο τον κατηγορούμενο.

Αντικείμενο της υπόθεσης που θα εξεταστεί εκ νέου από την Δικαιοσύνη είναι η ανάρτηση του κατηγορούμενου στην προσωπική του σελίδα στο Facebook: «Τον ΣΚΑΪ θα τον κάψουμε. Σήμερα αύριο σε δέκα χρόνια δεν ξέρω... Αλλά θα τον κάψουμε. Και θα χορεύουμε σαν ινδιάνοι γύρω από τα αποκαΐδια του» .

ΔΗΜΟΦΙΛΗ