ΕΛΛΑΔΑ

Καλεί τους πολίτες να πάρουν online θέση για τα αεροδρόμια του Ιονίου

Καλεί τους πολίτες να πάρουν online θέση για τα αεροδρόμια του Ιονίου
Παλαιότερη φωτογραφία του Θόδωρου Γαλιατσάτου με τη Ρένα Δούρου, κατά τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στα κεντρικά γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ την Πέμπτη 4 Σεπτεμβρίου 2014, ανάμεσα στον Αλέξη Τσίπρα και τους δημάρχους και περιφερειάρχες που υποστηρίχθηκαν και από τις δυνάμεις της ριζοσπαστικής Αριστεράς EUROKINISSI/Κώστας Κατωμέρης

Την έναρξη του δημοψηφίσματος για την ιδιωτικοποίηση των τοπικών αεροδρομίων, ανακοίνωσε σήμερα (7/12) ο περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θόδωρος Γαλιατσάτος σε συνέντευξη Τύπου, παρακινώντας με δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ τους «πολίτες να εκφράσουν την άποψή τους σε αυτό το ηλεκτρονικό δημοψήφισμα».

«Η περιφέρεια Ιονίων Νήσων είναι έτοιμη. Διασφαλίσαμε ότι από τεχνικής πλευράς είμαστε πλήρως έτοιμοι, προκειμένου να διεξαχθεί το δημοψήφισμα έγκυρα και αξιόπιστα» επεσήμανε ο κ. Γαλιατσάτος, τονίζοντας ότι «στις 8 Ιανουαρίου του νέου έτους αναμένεται η συνεκδίκαση της προσφυγής της περιφέρειας Ιονίων Νήσων στο Συμβούλιο της Επικρατείας, από κοινού με άλλες παρόμοιου περιεχομένου προσφυγές φορέων και ΟΤΑ».

Από σήμερα, στη σελίδα της περιφέρειας και στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.pin.gov.gr/poll μπορεί όποιος/α είναι εγγεγραμμένος/η στους εκλογικούς καταλόγους της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων να ψηφίσει, καταθέτοντας τη συμφωνία ή τη διαφωνία του/της με το κείμενο που έχει ως εξής:

«Η προωθούμενη ιδιωτικοποίηση των δεκατεσσάρων περιφερειακών αεροδρομίων, τέσσερα από τα οποία ενδιαφέρουν άμεσα την περιφέρεια Ιονίων Νήσων, και η παράδοσή τους σε ημικρατική εταιρεία γερμανικών συμφερόντων θεωρείται επιζήμια για την οικονομία της χώρας και της περιοχής και καταχρηστική για το γενικότερο δημόσιο συμφέρον.

»Επιζητούμε την εφαρμογή νέου μοντέλου για τη διαχείριση των αεροδρομίων με δημόσιο χαρακτήρα και τη συμμετοχή της αυτοδιοίκησης και των τοπικών παραγωγικών φορέων. Όποιος συμφωνεί με το παραπάνω κείμενο ψηφίζει ΝΑΙ. Όποιος διαφωνεί με το παραπάνω κείμενο ψηφίζει ΟΧΙ», είπε ο κ. Γαλιατσάτος, χωρίς να παραλείψει να τονίσει ότι αυτή είναι μια εξαγγελία της παράταξής του που «γίνεται από σήμερα πράξη».

Η διεξαγωγή του ηλεκτρονικού δημοψηφίσματος για την ιδιωτικοποίηση των αεροδρομίων θα αφορά τα τέσσερα αεροδρόμια που είναι στην περιοχή του Ιονίου, δηλαδή της Κέρκυρας, της Κεφαλονιάς, της Ζακύνθου και του Ακτίου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ