ΕΛΛΑΔΑ

Ο Πατούλης δηλώνει «παρών» για τον δήμο Αθηναίων και παρουσιάζει το «όραμά» του

Ο Πατούλης δηλώνει «παρών» για τον δήμο Αθηναίων και παρουσιάζει το «όραμά» του
Eurokinissi/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

Ο Γιώργος Πατούλης δήλωσε για ακόμη μία φορά «παρών» στη μάχη για την εκλογή στον Δήμο Αθηναιών – παρότι δεν φαίνεται να λαμβάνει το χρίσμα από τη Νέα Δημοκρατία – εξαπέλυσε πυρά κατά του νυν δημάρχου, άφησε αιχμές για πιθανούς συνυποψηφίους και παρουσίασε το προσωπικό του όραμα, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στα Πετράλωνα για τον ένα χρόνο από την ανακοίνωση της πολιτικής του κίνησης.

«Δεν θα αφήσω τις γειτονιές της Αθήνας έρμαιο σε κάποιους με πολιτικές φιλοδοξίες», είπε ο δήμαρχος Αμαρουσίου και εξαπέλυσε δριμεία κριτική σε όσους επιτάσσουν «κληρονομικά δικαιώματα» στη μάχη για τη δημαρχία, φωτογραφίζοντας έτσι τον Κώστα Μπακογιάννη. «Καλοδεχούμενοι στη μάχη είναι όλοι, αρκεί να παίζουν καθαρά. Στα ίσια, κι όχι ύπουλα. Με βάση αρχές, αξίες και προγράμματα. Κι όχι στη βάση κληρονομικών δικαιωμάτων», είπε συγκεκριμένα και συμπλήρωσε: «Εγώ προσωπικά, έχω πρόβλημα με αυτούς που θέλουν να πάρουν από την πόλη και τους πολίτες, χωρίς να δώσουν τίποτε. Με αυτούς που πιστεύουν ότι η πόλη τους χρωστά».

Στο στόχαστρο του προέδρου της ΚΕΔΕ μπήκε και ο Γιώργος Καμίνης, με τον κ. Πατούλη να υπογραμμίζει πως «δεν διοικείται με το γάντι η πρωτεύουσα. Θέλει όραμα, σχέδιο και διάθεση για συγκρούσεις και ανατροπές. Η δημοτική αρχή δεν εστίασε στις ανάγκες του απλού πολίτη και δεν αντιλήφθηκε πως η Αθήνα δεν χρειάζεται δημάρχους που κάνουν αφ’ υψηλού πολιτική, κλεισμένοι σε γυάλινα γραφεία. Απαιτούνται πολιτικές που θα επικεντρώνονται στις ανάγκες των μικρών παιδιών και των νέων που αγωνιούν για την επαγγελματική τους σταδιοδρομία».

«Καλή η πολιτική των δημοσίων σχέσεων με την Περιφέρεια. Αλλά με δημόσιες σχέσεις δεν αποκτάς τον έλεγχο του Πεδίου του Άρεως. Καλές οι χειραψίες και οι ευγένειες με τον κάθε Υπουργό, όλων των Κυβερνήσεων. Αλλά δεν είναι χρήσιμες όταν αυτοί που σου δίνουν το χέρι από τη μια, από την άλλη σου κόβουν το οξυγόνο. Σου κόβουν τη χρηματοδότηση, Και γυρνούν την πλάτη τους, αδιαφορώντας για τα προβλήματα των Αθηναίων», ανέφερε ακόμη.

Εξηγώντας τους λόγους που επέλεξε τα Πετράλωνα για να διοργανώσει την εκδήλωση, επεσήμανε πως εκεί γεννήθηκε και μεγάλωσε: «Δεν ξεχνώ, ούτε πρόκειται ποτέ να ξεχάσω πως ξεκίνησα, ως άνθρωπος, ως επιστήμονας αλλά και ως πολίτης».

Παράλληλα, περιγράφοντας τους προγραμματικούς στόχους της πολιτικής του κίνησης είπε πως βούλησή του είναι να δώσει «δύναμη στην πόλη και να ακουστεί δυνατά η φωνή της». Προτεραιότητές του, όπως είπε, είναι να γίνει η Αθήνα μία πόλη καθαρή, ζωντανή, με διαδραστική σχέση με τους κατοίκους της. «Εμείς θέλουμε να σας παρουσιάσουμε ένα σχέδιο που θα δίνει προτεραιότητα στη δική σας γνώμη, στις δικές σας ανάγκες και στον στόχο να γίνει η Αθήνα πόλη της ανάπτυξης, της καινοτομίας, της γνώσης και του Πολιτισμού, της συνεργασίας και της ανοιχτής συμμετοχής αλλά και πόλη του μέλλοντος, εξωστρεφής. Μία καθαρή και ασφαλής πόλη».

Ακόμη, ο Γιώργος Πατούλης επεσήμανε πως δεν είναι αυτοσκοπός του η καρέκλα. Όπως τόνισε, όμως, «δεν αρκεί να βρεθεί στη θέση του Δημάρχου ένας ικανός άνθρωπος. Τι να το κάνει κανείς, ένα αδειανό πουκάμισο; Ο ικανός πρέπει να μπορεί να είναι και αποτελεσματικός».

Σχολιάζοντας τον νόμο «Κλεισθένη», έκανε λόγο για ασφυκτικό οικονομικό και θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας της αυτοδιοίκησης. «Το μέλλον της Αθήνας είναι η μητροπολιτική διακυβέρνηση», τόνισε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ